Stadsdeel Zeeburg

Reuze Wereldburgers door de Indische Buurt

16 september 2008
Zaterdag 13 september 2008 werd het Jalan Jalanfestival feestelijk afgesloten. Een kleurrijke optocht van grote poppen door de Indische Buurt eindigde met een theaterspektakel op het Timorplein.

Foto: Reuze wereldburgers met rechts de Sneeuwkoning

Stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm en wethouder Dennis Straat reikten daarna samen de Wereldburgerwisselbokaal uit aan de mooiste wereldburger: De Sneeuwkoning, gemaakt door de kinderen van groep acht van de Evenaarschool. Naast de prachtige wisselbokaal, won de winnende klas een gratis filmbezoek in Studio K.

Vanaf eind augustus is er in de klassen hard gewerkt door kinderen en kunstenaars. In totaal zijn er acht prachtige reuzenpoppen gemaakt. De scholen die meededen zijn de Flevoparkschool, de Evenaar, de JP Coenschool, de Valentijn en de Waaier.

Foto: optocht Jalan Jalan

Jalan Jalan wordt georganiseerd door Studio K, Stichting ACCU en Kunstenaars&CO, geholpen door veel buurtbewoners, verenigingen en buurtorganisaties. Het festival is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het budget Bewonersinitiatief Wijkaanpak.