Gemeente Anna Paulowna


Prinsjesdag: Kabinet zet in op gezinnen en ondernemers

Het kabinet trekt meer geld uit voor gezinnen en ondernemers in 2009. Het kabinet gaat nieuwe innovatieprogramma's starten en er komt meer budget voor innovatiekredieten. Het kindgebonden budget komt in 2009 als aanvulling op de kinderbijslag voor gezinnen die dat nodig hebben. Daarnaast komt er een verlenging van het ouderschapsverlof van 13 naar 26 weken en mogen kinderen tot twaalf jaar gratis naar musea.

Dit is een greep uit de plannen van het kabinet die op Prinsjesdag gepresenteerd zijn. Op de speciale Prinsjesdagsite van de Rijksoverheid, www.prinsjesdag2008.nl, wordt voor verschillende doelgroepen, waaronder ondernemers en gezinnen, aangegeven wat er gaat veranderen in 2009.

In het onderdeel `Effect op u' staan de maatregelen van het kabinet per doelgroep op een rijtje. Naast ondernemers en gezinnen zijn dit bijvoorbeeld boeren en tuinders, jongeren, leraren en verpleegkundigen en artsen.
Op de website is veel meer informatie te vinden. Zo kunt u op de Prinsjesdagwebsite de route van de Gouden Koets bekijken in Google Maps. Ook zijn er foto's van voorgaande jaren te bekijken en is de begrotingsquiz te spelen.

Ook is er op de site achtergrondinformatie te vinden over de totstandkoming van de troonrede, de setting in de Ridderzaal en de geschiedenis van Prinsjesdag. En er zijn video's te zien van de aanloop tot Prinsjesdag.