Gemeente Lelystad

Samenwerken aan een mooier recreatiebos

Tijdens een open dag in het Zuigerplasbos op zaterdag 20 september presenteert de klankbordgroep Zuigerplasbos haar advies over de toekomst van dit parkachtige bos.

Het advies is voor iedereen beschikbaar in de folder Samenwerken aan een mooier recreatiebos.

Toelichting

De open dag wordt om 11.00 uur geopend met het plaatsen van de eerste nieuwe picknicktafel door wethouder Willem de Jager van de gemeente Lelystad, districtshoofd A. Minnen van Staatsbosbeheer en de heer J. Verbraaken van de klankbordgroep. Op de open dag zal de klankbordgroep aanwezig zijn om een toelichting te geven op de toekomstplannen van dit adviesorgaan.

Advies

De uit twaalf personen bestaande klankbordgroep doet voorstellen voor de ontwikkeling van een netwerk van paden en routes voor wandelaars, fietsers en ruiters. Daarnaast is bekeken waar en hoe vissen in de Zuigerplas mogelijk kan blijven. Ook wil de klankbordgroep graag de mogelijkheden voor waterrecreatie op de plas verbeteren door het weer bevaarbaar maken van een aantal kanalen en het creëren van een opstapplaats.

Sponsoren

Verder moeten kleinschalige evenementen hier mogelijk blijven. Hoog op het lijstje staat het maken van een speelbos en de komst van een theehuis met een voorlichtingsfunctie. Voor een aantal extra voorzieningen wordt geld vanuit subsidies en/of sponsoring gezocht. Wilt u meer weten, haal dan een folder op tijdens de open dag bij de stand van de klankbordgroep.

Open dag

Tijdens de open dag op zaterdag 20 september is er vanuit de parkeerplaats aan de Zuigerplasdreef een route door het Zuigerplasbos uitgezet. Langs deze route staat een groot aantal organisaties die zich vooral met doe-dingen presenteren. Deze organisaties zijn bijna allemaal actief in dit recreatiebos. Zo kunt u op deze dag kanovaren op de plas, in bomen klimmen, kijken naar jachthonden- en vliegvisdemonstraties. En u kunt deelnemen aan allerlei outdooractiviteiten.

Staatsbosbeheer demonstreert hoe gekapte bomen het bos uit worden gesleept met een paard. Staatsbosbeheer en de gemeente Lelystad zijn beide met een voorlichtingstand aanwezig. Het evenement is van 11.00 tot 16.00 uur.

---