Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 16 september 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 9 september. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Teruggave wettelijke rente Art Collection International, groot 8.950,83 periode 1 januari 2007/
26 april 2007. Reeds eerder uitgebracht advies van 9 mei 2008 en het B&W besluit hierover van
20 mei 2008. Maakt onderdeel uit van dit nieuwe advies. Toelichting: Het bezwaar dat Art Collection International heeft tegen de betaling van de wettelijke rente, omdat het terrein niet bouwrijp zou zijn geweest, is niet juist. Het terrein was voldoende bouwrijp op het moment van verkoop. Ambtelijk advies: Het terrein Hollandse Kade is in 2002 bouwrijk gemaakt. De bouwkavel van Art Collection International maakt onderdeel uit van dit bouwrijp maken. Structureel worden geen tekortkomingen in het bouwrijp maken geconstateerd. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Twee woningen Molenwetering (achter Ds. Bleekerhof 45). Toelichting: In maart 2008 is medewerking verleend aan het principeverzoek voor de bouw van twee vrijstaande woningen aan de Molenwetering. Inmiddels is het bouwplan verder uitgewerkt en wordt aan verschillende gestelde voorwaarden voldaan. Het is nu wenselijk een planologische procedure te doorlopen en de plannen ter inzage te leggen. Ambtelijk advies:
1. Instemmen met het voorstel tot grondverkoop volgens bijlage;
2. Instemmen met het starten van een vrijstellingsprocedure artikel 19 lid 2 WRO (oud);
3. Ter inzagenlegging Verzoek hogere grenswaarde (Wet geluidshinder).
B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


3. Archeologische Waardenkaart en Beleidskaart. Toelichting: Op 1 september 2007 is de nieuwe Wet op de Archeologische Monumentenzorg (WAMZ) in werking getreden. Deze wet verplicht gemeenten de verantwoordelijkheid voor archeologische monumentenzorg zelfstandig op zich te nemen en eigen archeologiebeleid te ontwikkelen. De gemeente kreeg hiermee het bevoegd gezag overgedragen van de provincie. Met behulp van een archeologische beleidskaart is het effect van verstorende maatregelen beter in te schatten. In regionaal verband met de Vechtgemeenten Maarsen Breukelen en Loenen wordt een Archeologische Beleidskaart voor Abcoude ontwikkeld. De gezamenlijke aanbesteding komt voor subsidieverlening van de provincie in aanmerking. Ambtelijk advies:
1. Instemmen met het opstellen van een archeologische beleidskaart in regionaal verband;
2. Tezamen met de gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen opdracht verlenen aan ADC Heritage voor het uitvoeren van de werkzaamheden conform bijgaande offerte voor de deelopdracht Abcoude;
3. Indienen van een gezamenlijk subsidieverzoek bij de provincie Utrecht. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Procesverloop Meerbad. In verband met de voortgang van het project en actualiteit na het onherroepelijk zijn van de bouwvergunning voor 21 appartementen. Toelichting: De toewijzingscommissie Meerbad in werking laten treden. De ontstane vacature op te vullen in de commissie. Het bestemmingsplan Meerbad in de raad van 16 oktober laten vaststellen door de gemeenteraad. Het bouwrijp maken van Meerbad fase 1 te laten plaatsvinden, vooruitlopend op de definitieve verkoop van de woningen. Ambtelijk advies: In te stemmen met de activiteiten en planning zoals omschreven in bijgaande notitie en gegevens in de korte termijn planning t/m maart 2009. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Vaststellen bestemmingsplan "Meerbad 2008". Toelichting: Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 6 juni 2008 zes weken ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend. De zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan is behandeld en er is een beantwoording opgesteld. De zienswijze heeft niet geleid tot een wijziging van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan kan nu ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Op het moment dat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, wordt het bestemmingsplan ter goedkeuring aangeboden aan gedeputeerde staten van de provincie Utrecht. Ambtelijk advies:
- In te stemmen met de beantwoording van de zienswijzen.
- Besluiten het raadsbesluit, het raadsvoorstel en de daarbij behorende stukken ter besluitvorming aan de gemeenteraad aan te bieden. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 23 september 2008. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 16 september 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Ontheffing op kenteken op naam van de gemeente Abcoude. Toelichting: Geadviseerd wordt voor een nieuwe gemeentelijke bedrijfswagen ontheffing te verlenen. Kenteken: 02- VTN-6. Ambtelijk advies: Ontheffing verlenen voor nieuw bedrijfsvoertuig van de gemeente Abcoude met kenteken 02-VTN-6. Mandaatbesluit d.d. 8-9-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verzoek van de voorzitter van de bijzondere evenementen commissie van de Hockey Vereniging Abcoude om ontheffing van het sluitingsuur op 28 september en 7 december 2008 en 1 februari en 22 maart 2009 tot 02.00 uur voor het organiseren van feesten in de inrichting Ruwelspad 3 te Abcoude Toelichting: Verzoek om ontheffing van het sluitingsuur tot 02.00 uur op 28 september en 7 december 2008 en 22 maart 2009 voor het organiseren van jeugdfeesten in de inrichting Ruwelspad 3 te Abcoude. Deze feesten worden een aantal keren op jaarbasis georganiseerd door de 'bijzondere evenementen commissie' van deze vereniging. Aan de ontheffing de voorwaarden verbinden die afgesproken zijn tijdens het gesprek van 19 februari 2003. Tevens wordt ontheffing gevraagd om in de nacht van 31 januari op 1 februari 2009 tot 0.00 open te mogen zijn voor een besloten galafeest voor alleen leden. Ambtelijk advies: Ontheffing verlenen. Mandaatbesluit d.d. 5-9-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen 2 dakkapellen op achterdakvlak, Blomswaard 2, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-9-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning vervangen bestaande gevel en dakbeplating en wijzigen gevels loodsgebouw, Rijksstraatweg 125, Baambrugge. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-9-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis met o.a. een balconopbouw, Reijer Spreijstraat 6, Abcoude. Ambtelijk advies: Medewerking verlenen aan een procedure voor een buitenplanse ontheffing:
- het ontwerp-besluit publiceren in de VAR van 11-9-2008,
- de ontwerp-beschikking gedurende zes weken ter visie leggen,
- aanvrager informeren. Als er geen zienswijzen worden ingediend kan de gevraagde ontheffing worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 8-9-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---