Ingezonden persbericht


EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 38

Afslag UMC, dinsdag 16 september, 19.30 uur, Nederland 1 In deze tweede aflevering ontmoet Manuel Angela (25). Totaal onverwachts kreeg ze een heftige leverbloeding. Als gevolg daarvan moet nu vijftig procent van haar lever operatief worden verwijderd. Een zware en spannende tijd voor Angela en haar man.

Mevrouw Van Dam moest zeven lange maanden met haar voet in het gips. Nu mag ze eindelijk weer met een schoen lopen. Manuel is erbij als mevrouw Van Dam voor het eerst op haar gloednieuwe orthopedische schoenen probeert te staan.

En het kleine meisje Pgah lijdt aan een levensbedreigende afweerstoornis. Met chemotherapie en een risicovolle navelstrengbloed-transplantatie proberen de artsen haar te helpen.

Monarchy, the royal family at work, dinsdag 16 september, 19.35 uur, Nederland 2
Deze aflevering gaat over het trouwe personeel van het Britse koningshuis. Een klein leger van paleismedewerkers zorgt ervoor dat de koningin al haar taken goed kan uitvoeren, met name bij officiële ontvangsten en inhuldigingen. Secretarissen, archiefmedewekers, onderhoudsploegen, huishoudelijk personeel en keukenpersoneel: zij zorgen ervoor dat perfectie de norm kan zijn in het Paleis.

In de nieuwe serie Monarchy, the royal family at work wordt Queen Elizabeth een jaar lang op de voet gevolgd tijdens haar werkzaamheden als koningin van Engeland. De elfdelige reeks laat het publiek meekijken over de muren van Buckingham Palace en geeft antwoord op de veelgestelde vraag: Hoe ziet het leven van de Britse koninklijke familie er eigenlijk uit? De presentatie van deze bijzondere Nederlandse bewerking is in handen van Jeroen Snel.

Fataal, dinsdag 16 september 2008, 20.25 uur, Nederland 3 Confronterende serie over fatale verkeersongevallen waarbij jongeren betrokken zijn. Herman Wegter praat met slachtoffers en veroorzakers en bespreekt met deskundigen feiten en fabels rond het ongeval.

16 augustus 2005
Berry viert zijn 21e verjaardag in Renesse met zijn beste vrienden Barry & Raymond. Als de kroegen dicht zijn rijdt Barry, de BOB van die bewuste avond, terug naar Spijkenisse. Op de 'Dodenweg' slingert een tegenligger op hun weghelft. Een aanrijding is onvermijdelijk, maar het blijft niet bij één ongeval. Presentator Herman Wegter praat met Berry. In deze case onderzoekt hij de impact van een botsing en hoe veilig je auto is.

Tot de dood ons scheidt, dinsdag 16 september, 20.50 uur, Nederland 2 ³Niets aan de hand, even rustig aandoen², kreeg Thea te horen toen ze na een auto-aanrijding uit de auto stapte. Maar Thea kon na dit ongeluk steeds minder. Na een periode komt ze zelfs helemaal op bed te liggen. Toen Ad Thea leerde kennen was ze Europees judokampioen. Nu is ze een vrouw die geen stap meer kan lopen en altijd op bed ligt.

In de periode van het ongeluk waren Thea's vier kinderen nog jong. Uit machteloosheid vlogen de borden wel eens door de keuken. Daarom zijn ze samen gaan praten met elkaar. Uren en nachten. En ze gingen erop uit: Ad heeft een bestuurbaar bed voor Thea geregeld en daarmee gaan ze op stap. In 'Tot de dood ons scheidt' vertellen ze over hun heftige periode maar zien we ook hoe ze genieten van elkaar en van het leven.

't Zal je maar gebeuren, dinsdag 16 september, 22.50 uur, Nederland 2 Drie jaar geleden krijgt zakenman Ed Cordromp een alarmerende boodschap. Zijn dochter Michelle, net is afgestudeerd juriste, ligt bewusteloos in de VU in Amsterdam. Zij heeft een diabetisch coma. Als ze bijkomt is ze te lang zonder zuurstof geweest. De getalenteerde jonge vrouw is weer kind geworden.

³Michelle was een wrak,² vertelt vader Ed. ³Zowel lichamelijk als geestelijk. Totaal vervreemd van zichzelf, onhandelbaar, angstig.² Ed zoekt naar een goed tehuis voor zijn dochter, want hij wil haar niet in een bejaardentehuis plaatsen. De zoektocht naar een thuis loopt op niets uit. Dan besluit Ed haar zelf te gaan verzorgen. Voor Ed Cordromp zelf betekent dit dat hij een enorme prijs betaalt voor het geluk van zijn dochter. Is deze prijs niet te hoog? Hoe gaat hij dat volhouden?

Elly en de Wiebelwagen, 19 september, 14.20 uur, Z@ppelin, Nederland 3 Elly en de kinderen wachten tot Dop en Kurk komen om naar het verhaal te luisteren. Ze wachten en wachten. Maar Dop en Kurk komen helemaal niet. Ze zijn ver weggewandeld met een stem in een tas. Waar zijn ze nou? Misschien moeten Elly en de kinderen ze maar gaan zoeken anders komen ze nooit meer terug in de Wiebelwagen.


---

-----------------------------------------

Noot voor redactie,