Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Building a Palestinian consensus? Lezing op 16 september door Hamas- expert Khaled Hroub

Op dinsdag 16 september 12.00 ­ 14.00 uur organiseren Gemak en Cordaid een lunchlezing door Khaled Hroub, een van 's werelds grootste deskundigen op het gebied van de bezette Palestijnse gebieden. De lezing Building a Palestinian consensus? gaat over de huidige politieke situatie in de bezette Palestijnse gebieden, maar belicht vooral de actuele interne verdeeldheid van de Palestijnen. Lokatie: Gemak, Paviljoensgracht 20-24 in Den Haag

Khaled Hroub is expert op het gebied van Palestijnse politiek, en meer specifiek, Hamas. Hij is directeur van het Cambridge Arab Media Project, onderdeel van het Centre of Middle Eastern and Islamic Studies, aan de universiteit van Cambridge. Hij werkte voor het Midden-Oosten programma van het International Institute of Stategic Studies in Londen. Tot voor kort presenteerde hij een boek review programma bij Al-Jazeera. Hij schreef twee boeken over Hamas: `Hamas: A Beginners Guide' (Pluto Press, 2006) en `Hamas: Political Thought and Practice', (Washington DC., 2000). Zijn wetenschappelijk artikelen verschijnen wereldwijd in vele gerenommeerde vakbladen en hij publiceert wekelijks in Arabische kranten. Momenteel verblijft Khaled Hroub tijdelijk op de West Bank om les te geven binnen een zomerprogramma van Birzeit University.

De lezing wordt gehouden in de tentoonstelling Niemandsland?. In deze tentoonstelling komen kunstenaars aan het woord die zich bezighouden met de fragmentatie van de Palestijnse identiteit en die pogingen doen om een nieuwe inhoud te geven aan wat het is om Palestijn te zijn, een permanente bewoner van niemandsland. De tentoonstelling loopt van 5 september t/m 26 oktober 2008 en wordt georganiseerd door Gemak.

Gemak is een plek waar kunst, actualiteit en debat elkaar treffen. Het is een samenwerkingsverband tussen het Gemeentemuseum Den Haag en de Vrije Academie Werkplaats voor Beeldende Kunst. Cordaid is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie met meer dan negentig jaar ervaring en expertise. Wereldwijd zet zij zich met hart en ziel in voor de strijd tegen armoede. Cordaid is sinds midden jaren tachtig actief in het Midden-Oosten en geeft zowel in Israël als in de bezette Palestijnse gebieden steun aan partnerorganisaties. Gemak en Cordaid organiseren de lezing gezamenlijk.

In verband met de gratis lunch, graag aanmelden voor de lezing voor 7 september via wln@cordaid.nl. Voor meer informatie bel Willemijn Leenhouts: 06 ­ 508 79 481.


---- --