Ingezonden persbericht


12 september 2008

Persinformatie

Bronovo start als eerste
in Den Haag met avondspreekuren
Patiënten kunnen tijdens avondspreekuren terecht bij poliklinieken

Met ingang van dinsdag 16 september start Bronovo als eerste ziekenhuis in Den Haag met het openstellen van het ziekenhuis in de avonduren voor poliafspraken. Zeven grotere poli's houden vanaf deze datum spreekuur op dinsdag en/of donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur.

Met het openstellen van poliklinieken in de avonduren komt Bronovo tegemoet aan de vraag van patiënten om buiten kantoortijd terecht te kunnen voor een afspraak. De volgende specialismen starten bij Bronovo met avondspreekuren: Heelkunde, Keel-, neus- en oorheelkunde, Neurologie, Longgeneeskunde, Cardiologie, Gynaecologie en Verloskundigenpraktijk. Daarnaast heeft de afdeling Bloedafname in Bronovo haar openingstijden verruimd op dinsdag en donderdag. Patiënten bij wie door de huisarts of specialist laboratorium-onderzoeken zijn aangevraagd, kunnen naast de reguliere tijden iedere dinsdag en donderdag tot 20.30 uur terecht.

"De voordelen zijn duidelijk, aldus Natasja Plasmeijer, manager Zorg in Bronovo. "Een patiënt kan buiten werktijd afspreken, waardoor bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap een partner eenvoudiger meekan naar de gynaecoloog of verloskundige. Ook patiënten die voor vervoer afhankelijk zijn van hun kinderen of andere familie kunnen makkelijker een beroep op hen doen. Bijkomend voordeel is dat tijdens de avonduren het veelal rustiger is op de weg, op de parkeerplaats en in het ziekenhuis. "

De avondspreekuren zijn op dinsdag en/of donderdag. Bij het maken van een afspraak wordt de mogelijkheid van het avondspreekuur aangeboden, maar natuurlijk kan de patiënt ook zelf naar exacte avond en tijden vragen.

Nadere inlichting voor de redactie:
Stichting Bronovo-Nebo, Afdeling Communicatie, Mariëtte van Wijk, Tel: (070) 312 47 42; E-mail: mvwijk@bronovo.nl


---- --