Ingezonden persbericht


Published: 07:45 16.09.2008 GMT+2 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus kondigt de nominatie van uitgebreide Raad van Bestuur aan

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat de Raad van Commissarissen voorstelt om de Raad van Bestuur uit te breiden met twee nieuwe leden tijdens de aandeelhoudersvergadering die later dit jaar gehouden zal worden. De nieuwe Raad van Bestuur zal bestaan uit Chief Executive Officer, Simon Sturge, Joost Holthuis, huidig CEO en oprichter, die de nieuwe functie van Chief Operating Officer op zich zal nemen, Chief Financial Officer Hans Pauli en Chief Business Officer Gerben Moolhuizen.

Met de uitbreiding van de Raad van Bestuur naar vier mensen en de nieuwe verdeling van taken wordt een optimale benutting van kennis en ervaring verkregen, die de Onderneming in staat stelt zich verder te ontwikkelen. Dit moet leiden tot verdere groei van OctoPlus en verhoging van de aandeelhouderswaarde, zodra de Onderneming een financieringsoplossing voor de lange termijn heeft verkregen.

Voorgedragen CEO Simon Sturge heeft meer dan 27 jaar ervaring in de farmaceutische en biotech industrie. Hij heeft verschillende life sciences bedrijven opgericht en geleid en heeft een aantal grote business development transacties uitgevoerd. Hij was lid van de directie van meerdere bedrijven, waaronder Celltech en RiboTargets en gedurende de afgelopen 5 jaar was hij CEO van Vernalis. De heer Sturge heeft een groot netwerk in de farmaceutische en biotech industrie en in de financiële sector.

Gerben Moolhuizen is in 2001 begonnen bij OctoPlus en is sinds januari 2006 Chief Business Officer. Tot de nieuwe Raad van Bestuur zullen naast de huidige leden Joost Holthuis en Hans Pauli de twee nieuwe leden Gerben Moolhuizen en Simon Sturge toetreden.

"Wij zien er naar uit om Simon Sturge en Gerben Moolhuizen te verwelkomen in de Raad van Bestuur; hun gezamenlijke ervaring zal een significante bijdrage leveren aan de toekomst van OctoPlus," zegt Hans Stellingsma, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van OctoPlus. "De Raad van Commissarissen stelt de heer Sturge voor op basis van zijn uitmuntende verdiensten in het management van innovatieve beursgenoteerde life sciences bedrijven, en vanwege zijn uitgebreide zakelijke netwerk en sterke leidinggevende kwaliteiten. Wij bedanken Joost Holthuis voor zijn enorme bijdrage aan de groei en het succes van OctoPlus gedurende de afgelopen 13 jaar. In zijn nieuwe rol van Chief Operating Officer kan de Onderneming blijven profiteren van zijn waardevolle kennis en ervaring."

Joost Holthuis licht toe: "De Raad van Commissarissen heeft mij op mijn verzoek ontheven uit mijn CEO positie, waardoor ik me nu volledig kan richten op de ontwikkelings- en productie-activiteiten van OctoPlus. In mijn nieuwe functie als Chief Operating Officer zal ik een verdere bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van de Onderneming. Als mede-oprichter en grootaandeelhouder ben ik er van overtuigd dat Simon Sturge de juiste man is om mij op te volgen en OctoPlus naar de volgende fase te leiden."

Simon Sturge: "OctoPlus heeft een unieke technologie voor de gecontroleerde afgifte van medicijnen. Deze technologie is recent gevalideerd met de Fase II data van ons meest gevorderde product Locteron. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van dit bijzondere bedrijf. Ik ben ook erg blij dat Joost Holthuis zal aanblijven in de rol van Chief Operating Officer. Op deze manier kan de Onderneming blijven profiteren van zijn ervaring en enorme kennis van de ontwikkeling van OctoPlus."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus N.V. is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op zijn gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Vijf producten zijn in het stadium van preklinische of klinische ontwikkeling. Het belangrijkste product is Locteron, een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt ontwikkeld in samenwerking met Biolex Therapeutics en wordt momenteel onderzocht in Fase II studies. Verder zijn er een productkandidaat voor de behandeling van chronische middenoorontsteking (Fase II klinisch bewijs van werkzaamheid verkregen), een preklinische GLP-1-analoog-productkandidaat voor de behandeling van diabetes type 2, en twee 'single-shot' vaccins (enkelvoudige injecties) in de preklinische fase.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten in injecteerbare formuleringen. De inkomsten en expertise die worden verkregen door het leveren van deze formulerings- en productiediensten helpen bij de eigen ontwikkelingsprogramma's voor geneesmiddelen.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die verband houden met de onderneming, de financiële prestaties en resultaten van OctoPlus N.V. alsmede de bedrijfstak waarin het bedrijf opereert. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, inschattingen en voorspellingen van OctoPlus N.V., evenals zijn verwachtingen met betrekking tot externe omstandigheden en gebeurtenissen. Met de woorden "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "schatten", "van plan zijn", "kunnen zijn", "had kunnen zijn", "behoren", "zullen", "voornemens zijn", "geloven" en soortgelijke uitdrukkingen worden toekomstgerichte verklaringen bedoeld. Wij waarschuwen investeerders dat bepaalde belangrijke factoren, en de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan dergelijke verklaringen, ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten of uitkomsten die in toekomstgerichte verklaringen zijn vervat. In het geval van enige tegenspraak tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige versie van dit document, gaat de Engelstalige versie voor boven de Nederlandstalige versie.