Dienstenbond CNV

Nieuws

15 september 2008

NEWBank op weg naar Deutsche Bank

Sinds begin augustus is de NEWBank een feit. Het bedrijf moest opgericht worden als `magazijn' voor het samenbrengen van de remedy-onderdelen, die zijn verkocht aan de Deutsche Bank (DB). De overgang naar de DB zal plaatsvinden in oktober 2008. In de afgelopen periode heeft een eerste gesprek met een vertegenwoordiging van de NEWBank plaatsgevonden.

NEWBank heeft duidelijke garanties afgegeven aan de overgenomen ABN AMRO'ers: tenminste tot oktober 2009 geen wijzigingen in het arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief alle andere regelingen. Voor het pensioen geldt zelfs een periode van 3 jaar. Hetzelfde pakket wordt ook aangeboden aan nieuwe medewerkers, die niet behoren tot de verplichte overgang. De openstaande sollicitaties worden gestaag gevuld en in het nieuwe bedrijf bestaat een sterk pioniersgevoel. Iedereen wil van deze nieuwe uitdaging een groot succes maken. Overigens liet NEWBank ons weten dat zij geen ex-ABN AMRO medewerkers willen aannemen die een vrijwillige vertrekstimuleringsregeling premie hebben ontvangen.

Op dit moment is het bedrijf ontzettend in opbouw en beweging. Vanwege de heldere
garanties hoeft niet op stel en sprong inhoudelijk te worden gesproken over een nieuwe Deutsche Bank cao. Voor de salarisverhoging wordt voorlopig de Algemene Bank cao gevolgd (1% structureel per 1 maart 2009). In oktober as. zullen we opnieuw een afspraak maken met (dan) de Deutsche Bank om te bezien hoe het verdere tijdspad voor overleg eruit kan zien.

Bent u werkzaam bij NEWBank? Geef dit dan aan ons door: secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl! U ontvangt dan voortaan gerichte informatie over NEWBank en de voor u interessante ABN AMRO-berichten.