Gemeente Rotterdam

Milieucontroleurs van Stadstoezicht hebben twee mannen op heterdaad betrapt bij het illegaal storten van bedrijfsafval.

Milieucontroleurs van Stadstoezicht hebben afgelopen vrijdagmorgen om kwart over vier twee mannen op heterdaad betrapt bij het ilegaal storten van bedrijfsafval. Het dumpen vond plaats op de Groothandelsmarkt in het industriegebied Spaansepolder in Rotterdam-Overschie. Omdat daar regelmatig bedrijfsafval werd gedumpt hebben milieucontroleurs van Stadstoezicht een aantal nachten gepost, de derde nacht met succes. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Handhaving
Stadstoezicht heeft een belangrijke rol als het gaat om schoon, heel en veilig. De handhavers van Stadstoezicht hebben daarvoor een brede handhavingstaak, waaronder de controle op het illegaal storten of afvoeren van afval. Naast de controle op het onjuist aanbieden of het zomaar achterlaten van huisvuil op straat, zijn speciale milieucontroleurs belast met de handhaving van de milieuwetgeving. Zij letten onder andere speciaal op het illegaal dumpen van afval en gevaarlijke stoffen.

Heterdaad
Omdat er al eerder illegaal gedumpt bedrijfsafval werd aangetroffen in de Spaansepolder besloot Stadstoezicht om twee milieucontroleurs s nachts te laten posten. De controleurs van de gemeente hebben in de derde nacht twee mannen op heterdaad kunnen betrappen op het dumpen van verpakkingsmateriaal en fruitafval.

Samenwerking politie
De samenwerking met de politie, die op de hoogte was van de actie van Stadstoezicht, was goed en efficiënt. Nadat de twee mannen op de Groothandelsmarkt door milieucontroleurs van Stadstoezicht op heterdaad werden betrapt en aangehouden, zijn zij door de politie overgebracht naar het politiebureau in Vlaardingen. De milieucontroleurs hebben procesverbaal tegen hen opgemaakt. De verdachten zijn voorgeleid aan de officier van justitie.

Bron: Communicatie STZ, 16-09-2008