Equens


PERSBERICHT

Gezamenlijk initiatief voor de ontwikkeling van een Europese oplossing Internationaal pilotproject voor e-invoicing

Wenen, Oostenrijk, 16 september 2008 ­ ICBPI Group (Italië), Isabel (België) en Equens (Nederland) hebben vandaag tijdens SIBOS aangekondigd hun krachten op het gebied van e-invoicing (elektronische facturering) te bundelen. Het primaire doel van ICBPI en Equens ­ de partners die aan de basis staan van dit internationale initiatief ­ is de totstandbrenging van een open, grensoverschrijdend, Europees netwerk voor e- invoicing met meerdere partijen. Het netwerk moet praktische ervaring vergaren en actief bijdragen aan de ontwikkeling van een gestandaardiseerd Europees product voor e-invoicing met een maximaal klantbereik. Om dit te realiseren zetten ICBPI en Equens een van de eerste grensoverschrijdende pilotprojecten op voor een Europees netwerk voor e-invoicing. Serviceprovider Isabel is de eerste deelnemer van dit project.

ICBPI Group en Equens zullen samenwerken aan de overbrugging van lokale oplossingen om zo het bereik van banken, bedrijven en dienstverleners in Europa uit te breiden. Equens zal nationale dienstverleners samenbrengen om e-invoicing in heel Europa te kunnen verspreiden. Isabel draagt bij met haar kennis en ervaring op het gebied van e-invoicing. Andere partijen zijn uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief zodat de gemeenschap van e-invoicing zo snel mogelijk kan worden uitgebreid.

De Europese Commissie wil dat uiterlijk in 2010 een volwassen kader voor e-invoicing tot stand is gebracht. E-invoicing is een gebied dat uitstekende mogelijkheden biedt. Wereldwijd wordt ruim 90 procent van alle facturen nog altijd op papier afgehandeld. Dit gaat doorgaans gepaard met een extreem inefficiënt proces waarbij papier wordt afgedrukt, verspreid, gescand en gearchiveerd en gegevens opnieuw moeten worden ingevoerd. Er liggen momenteel honderden initiatieven op nationaal niveau voor e-invoicing. Een specifiek, gezamenlijk en internationaal initiatief is daarom een belangrijke volgende stap.

Equens vindt dat factureren even eenvoudig zou moeten zijn als betalen. Michael Steinbach, voorzitter van de Board of Directors van Equens: "Wij zijn ervan overtuigd dat we onze koploperspositie in de Europese markt van betalingsverwerkingen alleen kunnen behouden als we

onze blik verruimen en ons niet uitsluitend op betalingen richten. We hebben diepgaande kennis

nodig van de toekomstige behoeften van banken en hun klanten, van technologie en van applicaties."

"Als marktleider op het gebied van betalingen en elektronische factureringsdiensten in Italië richten we ons op het leveren van de beste diensten in het customer-to-bank segment", aldus Giuseppe Capponcelli, Managing Director van ICBPI Group. "Dankzij dit grensoverschrijdende gezamenlijke initiatief voor e-invoicing kunnen we een pioniersrol aannemen in het Europese scenario en onze zakelijke bankdiensten versterken. Het eerste internationale pilotproject met e- invoicing levert een win-winsituatie op: de initiatiefnemers kunnen hun bereik uitbreiden naar andere belangrijke marktsegmenten, en ICBPI krijgt de kans om concurrentievoordelen te bieden aan banken en nog meer voordelen aan hun zakelijke klanten."

Isabel is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van e-invoicing en bankzaken in België en het eerste bedrijf dat deelneemt aan dit Europese initiatief voor e-invoicing. Isabel zal gebruikmaken van haar technische en zakelijke expertise binnen de mkb-markt en op die manier bijdragen aan het succes van dit project. "Dit pilotproject biedt ons een geweldige kans om onze ervaring met e-invoicing uit te breiden en interoperabiliteit te promoten op Europees niveau", aldus Luc Van Hecke, International Sales Manager bij Isabel S.A.


---
Noot van de redactie
Over Equens
Equens SE is de eerste echte pan-Europese full-service payment processor. Equens is een van de grootste en meest innovatieve payment processors in Europa en bovendien marktleider op het gebied van toekomstbestendige betalingen en oplossingen voor de verwerking van kaartbetalingen. Dankzij een uitgebreid, concurrerend dienstenpakket en een flexibele, klantgerichte benadering, voorziet de onderneming naadloos in de eisen en wensen van de Europese betaalmarkt. Met een jaarlijks volume van 7,3 miljard betalingstransacties en 2,1 miljard transacties via geld- en betaalautomaten, heeft Equens binnen de eurozone een marktaandeel van meer dan 15%. Door constant te streven naar verdere groei en de behaalde synergievoordelen en schaalvergrotingen om te zetten in voordelen voor de klant, draagt het bedrijf bij aan de efficiency van Europese betalingen.

Ga voor meer informatie naar www.equens.com of neem contact op met: Marcel Woutersen Annemieke Lambregts T: +31 (0) 30 283 54 27 +31 (0) 30 283 50 27 M: +31 (0) 629 05 08 71 +31 (0) 650 21 30 91

Over ICBPI
ICBPI Group bestaat uit specialistische bedrijven die zich richten op het ontwerpen, plannen en beheren van diensten voor banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. ICBPI S.p.A. is gespecialiseerd in traditionele en innovatieve betalingsdiensten en financiële en administratieve diensten die worden aangeboden volgens een BPO-model. ICBPI levert tevens innovatieve en efficiënte oplossingen voor het uitbestede beheer van binnenlandse en internationale betalingssystemen (compatibel met SEPA) voor banken, openbare bestuursinstanties en andere bedrijven. Key Client richt zich op elektronische betalingssystemen (kaarten, betaalterminals en geldautomaten) en ­ in samenwerking met HelpPhone ­ op
---

klantenservices via een contactcentrum. Oasi is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van onder andere beheerde systemen, financiële transactiebewaking, rapportage aan de Centrale Bank, het tegengaan van witwassen en de naleving van regelgeving, het beheer van pensioensverzekeringsfondsen en gegevensbeveiliging.

Ga voor meer informatie naar www.icbpi.it of neem contact op met: Rosa Boccanera

+39 02 7705 442

+39 334 6798332
rboccanera@icbpi.it

Salvatore Bruno

+39 02 864 65196

+39 349 05 51 668
s.bruno@accento.it

Over Isabel
Isabel is een professionele softwareontwikkelaar en dienstverlener gespecialiseerd in bankautomatisering en e-invoicing. De oplossingen van Isabel worden gebruikt door een groot aantal financiële instellingen en organisaties in heel Europa. Dertig banken en 110.000 bedrijven in België maken gebruik van de online diensten van Isabel. De door Isabel ontwikkelde applicatie Zoomit is geïntegreerd in de oplossingen voor internetbankieren van de meeste grote banken. Hiermee kunnen miljoenen consumenten en kleine en middelgrote ondernemingen profiteren van de technologie voor e-invoicing. Isabel is in 1995 opgericht en heeft 130 werknemers. Ga voor meer informatie naar www.isabel.eu of neem contact op met: Luc Van Hecke

+32 2 403 18 35

+32 476 44 92 39
lvanhecke@isabel.eu


---


---- --