Bankdata zet Microsoft-technologie in voor het leveren van SWIFT-integratie aan Connect 13-banken ten behoeve van SEPA-overschrijvingen

16/09/2008 09:14

PR Newswire

WENEN, Oostenrijk, September 16 /PRNewswire/ --

- Bankdata neemt Microsoft BizTalk Accelerator for SWIFT in gebruik voor de hervorming van haar betalingsverwerkingen.

Microsoft Corp. heeft vandaag tijdens Sibos 2008 bekendgemaakt dat Bankdata, een toonaangevende leverancier van ICT-diensten in Denemarken en onderdeel van een consortium van 15 banken, haar betalingsverwerking gaat overzetten naar een nieuw platform dat gebruik maakt van Microsoft SQL Server 2005 en Microsoft BizTalk Server 2006, met Microsoft BizTalk Accelerator for SWIFT en adapters voor BizTalk FileAct en InterAct. De oplossing zal bijdragen tot kortere verwerkingstijden, lagere operationele kosten voor Bankdata, en een aanzienlijk hogere kostefficiëntie voor de banken die zijn aangesloten bij Bankdata, waardoor significante zakelijke voordelen worden gerealiseerd. Het project werd eind-januari 2008 officieel en op tijd in gebruik genomen en maakt deel uit van het SEPA Credit Transfer (SCT)-stelsel, dat organisaties in staat stelt overschrijvingen in euro's, zowel binnenlands als internationaal, binnen drie dagen uit te voeren.
(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO ) Bankdata voert de overstap in meerdere fasen uit. Vier van de aangesloten banken verzenden reeds Single Euro Payments Area (SEPA)-betalingen via het platform dat is opgebouwd rond de Microsoft-technologie. Sinds juni 2008 is Bankdata tevens in staat SEPA-betalingen te verzenden via toepassingen voor thuisbankieren, hetgeen het aantal betalingen dat wordt verwerkt aanzienlijk heeft verhoogd.
"We hebben geïnvesteerd in onze back-office-activiteiten om te kunnen voldoen aan de SEPA-deadlines en het snel veranderende betalingenmilieu in Europa," aldus Soren Vesterager, afdelingsmanager bij Bankdata. "Doordat we nu in staat zijn onze back-office-activiteiten te vereenvoudigen, heeft Microsoft BizTalk Server de bij ons aangesloten banken een besparing bezorgd op de transactieverwerkingskosten. Op het moment dat we begonnen met dit SEPA-project, realiseerden we ons dat het bestaande systeem geen ondersteuning bood voor berichten in Extensible Markup Language (XML), hetgeen essentieel is om te kunnen voldoen aan de SCT-vereisten. Vervolgens hebben we onze opties overzien en kwamen we tot de ontdekking dat de Microsoft-technologie XML ondersteunt en daarnaast de kernfunctionaliteit van BizzTalk Server biedt, die beantwoordt aan onze zakelijke
verwerkingsbehoeften en een adapter biedt naar SWIFTNet FileAct. Door gebruik te maken van Microsoft-technologie waren we in staat een flexibele, snelle, stabiele, uiterst veilige en kosteneffectieve oplossing op te zetten, en aangezien we andere oplossingen hebben die gebruik maken van BizTalk Server, lag het voor de hand deze allemaal op hetzelfde platform onder te brengen." "Veel van onze klanten overwegen de modernisering van hun SWIFT-infrastructuur, vereenvoudiging van hun back-office en verbetering van de interoperabiliteit tussen betaalsystemen en oudere toepassingen," aldus Sheida Hadji-Ashrafi, wereldwijde sectormanager voor betalingen bij Microsoft. "Hiertoe keren banken zich tot Microsoft, in verband met onze toonaangevende technologieën voor bedrijfsprocesbeheer en geavanceerde bedrijfstoepassingenintegratie, en ons diepe inzicht in de kwesties waar de betalingenindustrie mee te maken heeft. Microsoft is verheugd de leverancier te zijn van het door Bankdata gekozen platform en zal doorgaan met het bieden van innovatieve oplossingen voor bedrijven, om ervoor te zorgen dat het betalingensysteem beschikt over de flexibiliteit en schaalbaarheid die noodzakelijk is om te kunnen concurreren op de voortdurend veranderende betalingenmarkt."
In de toekomst overweegt Bankdata het platform voor zakelijk betalingsverkeer uit te breiden en gebruik te maken van de
Microsoft-technologie voor het implementeren van SEPA-regelingen voor automatische afschrijvingen.

Over Financial Services van Microsoft
De Financial Services Group van Microsoft helpt financiële instellingen optimaal gebruik te maken van technologie voor het versterken van de effectiviteit van hun medewerkers om het zakelijke succes te bevorderen. We helpen onze klanten in het bankwezen, op kapitaalmarkten, in effecten en in verzekeringen bij het verwezenlijken van vier zakelijke doelstellingen: het ontwikkelen van relaties, het bevorderen van innovatie, het stroomlijnen van bedrijfsactiviteiten en het opbouwen van connecties. Om dit te verwezenlijken zijn onze producten en technologieën, en ons werk met vooraanstaande partners op het gebied van oplossingen, diensten en hardware, gericht op de kerngebieden waar we denken dat wij en onze partners een uitzonderlijke bijdrage kunnen leveren. Tot deze gebieden behoren adviesplatforms, kanaalvernieuwing, kernactiviteiten binnen het bankwezen, waardeketen voor assurantiën, beleggingsbeheer, risicobeheer en naleving, en betalingen. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.microsoft.com/financialservices.

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT), opgericht in 1975, is wereldleider op het gebied van software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken.

Website: http://www.microsoft.com

Ter plaatse tijdens Sibos: Clare Anderson, +44-77-7075-5332, clare.anderson@metia.com, of Chanda Gathani, +44-20-3100-3605, chanda.gathani@metia.com, beide van Metia, voor Microsoft Corp. OPMERKING VOOR REDACTEUREN: Als u meer informatie over Microsoft wilt bekijken, kunt u terecht op de website van Microsoft op http://www.microsoft.com/presspass, onderdeel van de webpagina's met bedrijfsinformatie van Microsoft. Webkoppelingen, telefoonnummers en titels zijn correct op het tijdstip van publicatie, maar kunnen nadien zijn gewijzigd. Voor aanvullende assistentie kunnen journalisten en analisten contact opnemen met het Rapid Response Team van Microsoft of andere contactpersonen die worden vermeld op http://www.microsoft.com/presspass/contactpr.mspx. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO, AP-archief: http://photoarchive.ap.org, PRN-fotodesk, photodesk@prnewswire.com






-