Ingezonden persbericht


PINS en ePages zetten de e-commerce markt in Nederland in beweging

Amsterdam/ Hamburg, 16 september 2008 - PINS, de leidende hosting en managed services provider in de Benelux, heeft ePages geselecteerd voor het aanbieden van e-commerce oplossingen van hoge kwaliteit als antwoord op de stijgende vraag naar dergelijke producten. Gedurende de laatste jaren zien we een stijging in het online kopen van producten en diensten, als ook het bedrag dat online wordt besteed. Als antwoord op deze trend biedt PINS een veilig en gebruiksvriendelijke webshop oplossing aan. Deze nieuwe dienst complementeert het productportfolio van schaalbare en flexibele hosting oplossingen, managed services en software as a service (Saas) diensten van PINS, gericht op de SoHo en MKB-markt.

"Leidende providers in geheel Europa maken gebruik van de e-commerce oplossingen van ePages en dit heeft ons overtuigd van de kwaliteit van hun technologie. De webshop software is zeer gebruiksvriendelijk en biedt onze klanten uitgebreide functionaliteiten om hun producten succesvol online te kunnen verkopen. Samen met ePages zetten wij de volgende stap in Nederland op het gebied van e-commerce", zegt Arjan de Jong, Manager Marketing en e-Commerce van PINS.

"Met de komst van PINS verwelkomen wij een van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt als partner. Online verkopers willen betrouwbare hosting oplossingen in combinatie met moderne e-shops om hun e-commerce activiteiten tot een succes te maken. Met ons SaaS-model is het opzetten van een webshop makkelijk en goedkoop", voegt Wilfried Beeck, CEO van ePages, toe.

PINS biedt drie type webshops aan die afgestemd zijn op de specifieke behoefte van haar klanten en maakt daarbij gebruik van de webshop oplossing van ePages. Van eenvoudige tot zeer geavanceerde webshops met diverse betaalmogelijkheden, online marketing tools, etc. Het gebruiken van diverse talen verhoogt de beleving van de bezoeker en maakt het uitbreiden van de webshop naar andere landen zeer gemakkelijk. Nederlands, Engels, Duits en France kan met één klik worden gekozen.

Over ePages
Met meer dan 40.000 online shops is ePages wereldwijd een van de leidende providers van e-commerce oplossingen. Dankzij ePages Hosting Edition - een schaalbaar shop hosting platform, bieden vele hosting providers en telecommunicatiebedrijven hosted webshops van hoge kwaliteit aan, waaronder British Telecom, Lycos, Host Europe, T-Online, 123-reg, Amen, Arsys en Strato. Een wereldwijd netwerk van ePages' partners verkopen e-commerce oplossingen aan lager en midden MKB, afgestemd op de specifieke behoefte van de klant. Meer dan 1.000 bedrijven zoals Carl Zeiss, Lindt, Skoda en Encyclopaedia Britannica draaien hun e-commerce oplossingen op de Merchant Editie van ePages. ePages heeft haar hoofdkantoor in Hamburg en vestigingen in San Francisco, Londen, Barcelona en Jena.

Over PINS
PINS richt zich sinds 1996 met succes op de zakelijke markt met uitgebreide hosting en managed services en is inmiddels één van de leidende spelers in de Benelux. PINS versterkt de e-business van haar ruim 16.000 klanten door de bedrijfskritische processen optimaal te ondersteunen met oplossingen voor internet services, managed hosting en Software as a Service. Ook ISV's kunnen bij PINS succesvol hun SaaS toepassingen aanbieden door gebruik te maken van PINS HyperGrid(TM). PINS HyperGrid(TM), gebaseerd op VMware, vormt een hosting platform in de echte betekenis van 'on demand'. Het voldoet aan de hoogste eisen die vandaag de dag worden gesteld aan beschikbaarheid, connectiviteit, veiligheid en schaalbare infrastructuren. Klanten van PINS zijn onder andere Alfa Romeo, Coca-Cola, Corus, Fitness First en Transavia.

Contact
ePages, Jörn Wachsmann-Wurr, phone: +49-40-3501-88 261, pr@epages.de, www.epages.eu *kulow kommunikation, Tina Kulow/Cindy Ulitzsch, phone: +49-40-2351 7776, tk@kulow-kommunikation.com

PINS, Jan Willem des Tombe, phone +31 20 8911 911, jwdestombe@pins.nl, www.pins.nl