Fortis Bank

Persbericht
Brussel/ Utrecht, 15 september 2008

Verklaring Fortis over blootstelling aan Lehman Brothers

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen geeft Fortis hierbij een overzicht van haar geschatte blootstelling aan Lehman Brothers per 15 september 2008. Directe blootstelling:
.. EUR 137 miljoen aan obligaties (waarvan EUR 5 miljoen in obligaties met zakelijke zekerheid)
.. Er zijn geen openstaande bedragen onder de kredietfaciliteit die aan Lehman Brothers ter beschikking werd gesteld.
.. De marked-to-market waarde van de transacties die werden gedaan met Lehman Off Balance Sheet Instrumenten (OBI) buitenlandse valuta, renteswaps etc.) is vrijwel nihil, aangezien deze transacties zijn afgedekt met een Credit Support Annex (CSA), met zero threshold.
.. Reverse Repo transacties (contanten in ruil voor onderpand) van EUR 270 miljoen, gedekt door niet aan Lehman gerelateerd onderpand van goede kwaliteit . .. Credit Default Swap (CDS): Fortis heeft bescherming op LehmanBrothers gekocht en verkocht, wat resulteert in een negatief effect op de resultatenrekening van EUR 7 miljoen.
Indirecte blootstelling:
.. Credit Default Swap (CDS):
o Fortis heeft van Lehman bescherming gekocht op verschillende ondernemingen (niet aan Lehman gerelateerd) voor een bedrag van EUR 117 miljoen. Deze wordt gedekt door een Credit Support Annex (CSA) Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Wij zijn aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 65.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers.

Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht: +31 (0)30 226 32 19 Investor Relations:
Brussel: +32 (0)2 565 53 78 Utrecht: +31 (0)30 226 65 66