Ingezonden persbericht


Onderzoek CommVault: zakelijke documenten bij juridisch geschil vaak onvindbaar

Betere elektronische zoekprogramma's en -processen voor bestanden verlagen risico's

Utrecht, 16 september 2008 â¤* Onderzoek van CommVault wijst uit dat bedrijven zich zorgen maken over het gebrekkige archiveren van elektronisch opgeslagen informatie (ESI) en over de daarmee gepaard gaande bedrijfsrisico's. Dit is de belangrijkste conclusie van het grootschalige onderzoek Corporate Hide and Seek naar de toegankelijkheid van belangrijke elektronische bestanden binnen bedrijven. Marktonderzoeksbureau Dynamic Markets ondervroeg hiervoor 300 juridisch medewerkers en senior managers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

Het onderzoek geeft een beeld van de alledaagse juridische en financiële risico's die samenhangen met het niet kunnen terug kunnen vinden van documentatie. Ook wordt uit deze studie duidelijk welke impact dit heeft op organisaties. Zo blijkt dat bijna de helft van de ondervraagde organisaties (47 procent) nadelige gevolgen ondervond bij juridische geschillen doordat het onmogelijk bleek om bedrijfskritische gegevens uit IT-systemen te halen. De bedrijven kregen boetes of trokken bij geschillen aan het kortste eind. Bovendien denkt 39 procent van de ondervraagde bedrijven nog steeds risico te lopen op boetes, omdat ze niet in staat zijn documenten aan te leveren binnen de wettelijk gestelde termijn. Van deze bedrijven bekende 58 procent dat ze weleens vertraging hadden bij het genereren van documenten. Bijna de helft (47 procent) is zelfs niet in staat belangrijke informatie boven water te krijgen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat negentien procent van de bedrijven een juridisch geschil heeft verloren. En negentien procent heeft een boete gehad voor het niet kunnen overleggen van documenten. Van de ondervraagde organisaties claimde 80 procent te hebben geïnvesteerd in IT-systemen om het recovery-probleem het hoofd te bieden. Desondanks denkt 60 procent van de respondenten dat hun IT-afdeling niet altijd in staat is de informatie snel genoeg te leveren, zodat ze risico lopen juridische geschillen te verliezen. Als in de toekomst de juridische deadline wordt ingekort, zal dit probleem volgens de respondenten verergeren. Daardoor wordt het nog moeilijker voor juridische afdelingen om op tijd verzoeken om documentatie te honoreren.

'eDiscovery en compliance-eisen staan bovenaan de lijst van veel Europese organisaties', zegt Steven Rose, Executive Vice-President EMEA van CommVault. 'Na grote schandalen als bij Enron verwachtten we heel andere uitkomsten uit dit onderzoek. Namelijk dat bedrijven hun aanpak van het zoeken en archiveren van elektronische informatie radicaal hebben veranderd. En dat ze hun aansprakelijkheid afdekken en het bedrijfsrisico beperken. Verrassend genoeg hebben veel van de bedrijven in dit onderzoek schade geleden door hun recovery-problemen. Toch is de meerderheid van de ondervraagde bedrijven van mening dat hun technologie voldoende in staat is om bedrijfskritische informatie op aanvraag te produceren. Dit is duidelijk een misvatting.'

Dynamic Markets voerde het onderzoek Corporate Hide and Seek uit onder respondenten bij grote bedrijven (250 medewerkers of meer). Het onderzoeksbureau nam in totaal 300 interviews af met juridisch medewerkers (94 procent) en senior managers die betrokken zijn bij juridische zaken van hun bedrijf (zes procent). Alle respondenten gaven aan dat ze persoonlijk betrokken worden bij juridische geschillen van hun organisatie, zoals betalingsgeschillen, contractbreuk, schending van de geheimhoudingsplicht en arbeidsconflicten.

####

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.