Persbericht

16 september, 2008

Avanade heeft eerste Microsoft Certified Master in Directory in dienst

Roelf Zomerman is de eerste Nederlander die zich Microsoft Certified Master in Directory mag noemen. Na drie intensieve trainingsweken in Seattle en een veertien uur durend examen heeft hij de opleiding succesvol afgerond. Zomerman is senior technical consultant bij Avanade Nederland, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen, en houdt zich vooral bezig met het migreren en verbeteren van de active directory.

Microsoft biedt op dit moment een drietal technische certificaten op Master-niveau, genaamd Exchange Server 2007, SQL Server 2008 en Windows Server 2008: Directory. Deze nieuwe certificeringen zijn echter maar voor een paar mensen weggelegd. Microsoft wil maximaal duizend mensen per jaar opleiden waardoor het aantal Master in Directory gecertificeerden klein blijft. Wereldwijd hebben pas 26 mensen het certificaat behaald.

Het examen werd afgenomen in een defecte omgeving waarin we 22 opdrachten moesten voltooien , licht Zomerman toe. Om het examen zo realistisch mogelijk te maken hebben we de opdrachten uitgevoerd in een fictieve klantomgeving. Hierdoor konden we niet vanaf nul beginnen aangezien dat bij een echte klant ook niet kan. Ik heb tijdens deze opleiding veel geleerd als het gaat om het creatief oplossen van problemen in de active directory.

Roelf Zomerman wil zijn opgedane kennis in de toekomst graag meer inzetten bij klanten om problemen in de active directory op te lossen. Daarnaast helpt hij Microsoft nu met het bedenken van vragen en opdrachten voor de volgende lichting die in november 2008 van start gaat.

(245 woorden)