Ingezonden persbericht


Progress Software Corporation rondt overname IONA Technologies af

Rotterdam, 16 september 2008 Progress Software heeft de overname van IONA Technologies afgerond. Progress betaalt circa 162 miljoen dollar voor de overname, waarvan 107 miljoen dollar in contanten en aandelen.

Joseph Alsop, medeoprichter en Chief Executive Officer van Progress Software: De toevoeging van IONA versterkt onze positie als onafhankelijke partij voor infrastructuursoftware die heterogene, gedistribueerde omgevingen ondersteunt bij het implementeren van een Service-Oriented Architecture (SOA). De producten van IONA zijn een aanvulling op het SOA-portfolio van Progress. Zij bieden meer interoperabiliteit en inzetmogelijkheden, waaronder ondersteuning van krachtige, bedrijfskritische systemen op basis van C++ en CORBA. Wij willen daarnaast ook gebruikmaken van de leidersrol van IONA op het gebied van standaarden en open source-ontwikkeling.

Progress verwacht op 18 september 2008 zijn verwachtingen voor het boekjaar 2008 te kunnen geven. Op die datum presenteert het bedrijf zijn resultaten over het derde fiscale kwartaal.

Over Progress Software Corporation

Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren.