Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Limbricht, 16 september 2008

Succesvolle banenmarkt Baanbrekend Limburg

De eerste banenmarkt van Baanbrekend Limburg, afgelopen zondag gehouden in en rond kasteel Limbricht, is een doorslaand succes geworden. Meer dan 1500 geïnteresseerden bezochten de markt waar vijftien bedrijven en organisaties zichzelf en hun vacatures afficheerden.

Tevreden
"Voor een eerste keer zijn we zeer tevreden," zegt André Ansems van Baanbrekend Limburg. "De hoge opkomst van het publiek en de positieve reacties van de standhouders bewijzen dat we een goede formule hebben. De volgende keer verwachten we zeker meer ondernemers en instellingen te trekken."

Familiedag
De banenmarkt werd gecombineerd met verschillende gratis activiteiten variërend van wandeltochten tot en met een workshop solliciteren. Er waren spelletjes en versnaperingen en bovendien was gezorgd voor professionele kinderopvang. Hierdoor was de markt meer een familiedag en niet alleen interessant voor werkzoekenden. Volgens standhouders zorgde deze formule voor een informele en prettige sfeer. "Zeker weten," aldus een woordvoerder van re-integratiebedrijf Maas Groep. "Wij zullen er een volgende keer zeker bij zijn." AB Limburg sluit zich daar volmondig bij aan. "Omdat wij anders werken dan anderen wisten we niet wat konden verwachten van deze banenmarkt. We hebben echter genoeg gemotiveerde arbeidskrachten gesproken die prima bij AB Limburg passen - het was een goed georganiseerde en voor ons effectieve banenmarkt," zegt een woordvoerder van AB Limburg.

Resultaten
Concrete resultaten waren er ook. Uitzender Content noteerde zeventig nieuwe inschrijvingen. "Dankzij de organisatie van Baanbrekend Limburg, de ambiance van het kasteel en het mooie weer, was het voor Content een zeer succesvolle middag" Automatiseerder Cap Gemini kon tien potentieel geschikte kandidaten inschrijven die worden uitgenodigd voor een sollicitatietraject. "Het is ons opgevallen dat de markt veel hoger opgeleiden heeft getrokken," aldus André Ansems. "Mensen met een baan die zich oriënteren op een andere functie. Enige minpuntje was het ontbreken van een zorginstelling. Verschillende zorgverleners besloten op het laatste moment toch niet mee te doen. Duidelijk een gemiste kans. Ik weet zeker dat ze er de volgende keer wel bij zijn."

Baanbrekend Limburg
Baanbrekend Limburg is de meest uitgebreide vacaturesite van Limburg. De website geeft een actueel overzicht van enige honderden vacatures in Limburg. Daarnaast biedt Baanbrekend Limburg een breed dienstenpallet zoals workshops en trainingen voor werkzoekenden en brede ondersteuning voor werkgevers tijdens sollicitatietrajecten. Baanbrekend Limburg organiseert regelmatig netwerkevenementen en banenmarkten. Het is de ambitie om onder het motto 'doe wat je leuk vindt' de nummer één vacaturesite in Limburg te worden.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht