Ingezonden persbericht


----------
(PERSBERICHT)

Billboards in de Museumpassage

In de periode september 2007 tot juli 2008 programmeerde Anne van As zes kunstenaars voor het buiten- en binnenpodium van het ACEC gebouw van CBK Apeldoorn. Een selectie van vier grootformaat billboards zijn opnieuw te zien in een bijzondere en unieke samenstelling. Charlotte Dumas, Arjan van Arendonk, Mirjam de Zeeuw en Maurice Braspenning, werden uitgenodigd een werk te maken voor de buitenbillboard van 4x4 meter, zichtbaar voor het passerend publiek vanaf de museumpassage (Roggestraat).

Aansluitend op de Internationale Triënnale over landschapsarchitectuur in Apeldoorn, werd er als uitgangspunt Natuur gekozen en daarmee een commentaar, kritiek of verbeelding. Alle geselecteerde kunstenaars refereren in hun oeuvre naar de natuur, soms met een hele letterlijke benadering, anderen hanteren een verre verwijzing. De verschillende invalshoeken laten een bekende wereld zien, maar ook een wereld vol verwarring en vergankelijkheid.

Het grote formaat en de locatie laten de toeschouwer niet voorbijgaan en geven de kunstenaars de mogelijkheid een monumentaal werk te maken. Het industriële karakter van het ACEC gebouw en haar omgeving, biedt een ruw podium waar hedendaagse kunst onbegrensd tot zijn recht komt.

De geselecteerde billboards zijn te zien aan de overzijde van het ACEC gebouw van CBK Apeldoorn tot eind september, eventueel met een uitloop.

Achtergrondinformatie is verkrijgbaar in het CBK Apeldoorn van donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

CBK Apeldoorn

Roggestraat 44

7311 CD Apeldoorn

055-5218924

www.cbkapeldoorn.nl