50.000ste videomail verstuurd via Videoblog.nl


AMSTERDAM, 20080916 -- Een kleine 6 maanden stond de teller nog op 0 (nul) maar inmiddels zal in de maand september de 50.000ste videomail via videoblog.nl worden verstuurd.

Een videomail is een video verstuurd als e-mail, waarbij het opnemen/verzenden van een videomail net zo makkelijk gaat als het versturen van een e-mail. Het heeft als positieve eigenschap dat het persoonlijke karakter in stand blijft, hetgeen vaak verloren gaat in een e-mail. Een video zegt immers meer dan 1000 beelden.. De ontvanger kan het bericht op elk gewenst moment bekijken waar hij/zij zich ook begeeft. Dit is met name makkelijk als er sprake is van een tijdsverschil.

Videoblog ontstond als videogemeenschap met centraal de persoonlijke videoboodschap. "Al snel merkten we dat het versturen van videoboodschappen de meeste mensen trok. Toen we daarachter kwamen hebben meteen de videodienst op de site uitgebouwd." Aldus oprichters Robin Schoonderwoerd en Jurgen de Bont.

De toekomst zien de videobloggers positief in, met name omdat straks iedere computer standaard een webcam heeft wordt het met elkaar in contact blijven via videomail nog makkelijker. Daarnaast zie je de Internetsnelheden steeds toenemen, hetgeen resulteert in nog meer gebruikersgemak. Denk hierbij aan een hogere kwaliteit van de videobeelden of een nog betere streaming van de beelden. "Op het moment wordt onze dienst voornamelijk particulier gebruikt, maar zakelijke toepassingen zien we nu ook volgen" aldus Videoblog.

Het versturen van een videomail via videoblog is geheel gratis en is te beproeven op www.videoblog.nl