Dries Verhoeven wint VSCD Mimeprijs 2008


UTRECHT, 20080916 -- Op zondag 14 september werd op het Gala van het Nederlands Theater aan Dries Verhoeven de VSCD Mimeprijs 2008 uitgereikt. Verhoeven won de prijs voor de Huis en Festival a/d Werf-producties U bevindt zich hier (2007) en Niemandsland (2008). Volgens de VSCD Mimejury koppelt Dries Verhoeven op geheel eigen wijze inhoudelijk geëngageerde onderwerpen aan zijn uniek beeldend vermogen. "De voorstellingen van Dries Verhoeven gaan uit van de ontmoeting en doen een beroep op persoonlijke overgave. Zij zijn uiterst krachtig in hun sensitieve en vormgegeven ervaring".

De jury maakte de nominatie in juni bekend. Volgens het juryrapport stelt de maker "de persoonlijke ervaring van de bezoeker centraal. In een raamwerk van beeld, beweging, tekst, auditieve sensaties en ruimtelijke vormgeving confronteert het werk van Verhoeven de kijker op intieme wijze met grote verhalen over onmacht, onderdrukking maar ook liefde en troost". De VSCD Mimeprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het betreffende seizoen.

De jury bestond uit:
Anne Marie Kalkman (voorzitter), Floortje Bakkeren, Moos van den Broek, Marijn de Langen, Jan Langedijk en Frank Noorland.





Ingezonden persbericht