Gemeente Den Haag

Een week lang Haagse Ontmoetingen

Dinsdag 23 september vindt voor de derde keer de Dag van de Haagse Ontmoeting plaats in het kader van Burgerschap in Den Haag. Het thema is dit jaar Den Haag mozaïekstad.
Centraal in de stad vindt een aantal activiteiten plaats, zoals een speciale naturalisatieceremonie, de uitreiking van de Haagse Burgerschapsprijs en een groot festijn in het Theater aan het Spui. Ook in de rest van de stad worden veel activiteiten georganiseerd, waarbij de ontmoeting tussen mensen centraal staat.

Dit jaar is het evenement uitgegroeid tot een hele week, die start op dinsdag 16 september. De Week van de Haagse Ontmoeting wordt afgesloten op dinsdag 23 september, op de Dag van de Haagse Ontmoeting.

Wethouder Burgerschap, Rabin Baldewsingh: Ik nodig iedereen uit om de kans te grijpen elkaar te ontmoeten tijdens deze speciale week. We gaan met alle Hagenaars de culturele diversiteit van de stad vieren want dat is onze kracht als mozaïekstad. Het wordt een fantastische week met enorm veel leuke en inspirerende activiteiten. Via deze ontmoetingen en Burgerschap in Den Haag werken we met elkaar aan binding en aan een stad die schoon, sociaal en veilig is.

Stedelijke activiteiten
Op het Oranjeplein vindt een speciale naturalisatieceremonie plaats op woensdag 17 september. Burgemeester Van Aartsen en wethouder Baldewsingh overhandigen aan een groot aantal nieuwe Hagenaars de papieren van de nieuw verworven Nederlandse nationaliteit. Op de slotdag, dinsdag 23 september, worden s middags bij de Hofvijver speciaal gemozaïekte social sofas onthuld.
s Avonds reikt Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, de Burgerschapsprijs 2008 uit in Theater aan het Spui.

Tot 15 juli konden Hagenaars, instellingen en organisaties hun (afgeronde) burgerschapsactiviteiten aanmelden voor de nominatie voor de Burgerschapsprijs 2008. Uiteindelijk bepalen Hagenaars wie de prijs wint: zij kunnen in september hun stem uitbrengen via www.burgerschapdenhaag.nl of via een bon in de Posthoorn.

Elders in de stad
Op Prinsjesdag, dinsdag 16 september, start de Week van de Haagse Ontmoeting in Laak. De grote ontmoeting van alle prinsen en prinsessen van Laak wordt georganiseerd op HVV Laakkwartier. Ook elders in de stad vinden veel ontmoetingsactiviteiten plaats. Op het Oranjeplein is een groot feest aansluitend aan de naturalisatieceremonie.
Op het Transvaalpark vindt een zeskamp plaats waarbij twaalf teams uit Transvaal strijden om de titel Transvaalteam van het jaar. Bij voetbalvereniging DUNO in Loosduinen wordt een heuse olympiade georganiseerd op woensdag 17 september.
En de haven van Scheveningen wordt een grootse ontmoetingsplaats met een culturele gondelvaart met muziek en dans.
In Haagse Hout is er onder andere een meet and eat festival bij de Francois Vatelschool.
Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg laat in het mooie ADO-stadion alle parels van de wijk schitteren.
Op zaterdag 20 september is er het verbroederingsfestival in Segbroek. De Verademing wordt voor één dag omgetoverd in de sfeer van de sprookjes van 1001 nacht. In het Zuiderpark wordt op zondag 21 september een enorm veelkleurig en spetterend Mozaïekfestival georganiseerd.

In de wijken zijn er nog vele ontmoetings- en debatbijeenkomsten. Het laatste nieuws over de Week van de Haagse Ontmoeting is te vinden op www.burgerschapdenhaag.nl