Gemeente Den Haag

Start Week van de Haagse Ontmoeting in Laak

Stadsdeel Laak verzorgt op dinsdag 16 september de aftrap van de Week van de Haagse Ontmoeting met onder andere een voetbaltoernooi voor alle leeftijden.
Overdag zijn er sport- en spelactiviteiten voor de jeugd, een tentoonstelling Vliethage in Beeld, een open podium, workshops, een jongerendebat en een multiculturele markt met hapjes uit alle windstreken. In de avonduren krijgen alle vrijwilligers uit Laak een iftarmaaltijd aangeboden in Vadercentrum Adam.

Op het terrein van HVV Laakkwartier vinden de activiteiten plaats, zoals een klimwand en trampolines, en workshops schminken, doosjes beschilderen en Henna verven. Ook wordt er een workshop graffiti georganiseerd. Jongeren kunnen onder leiding van een ervaren graffitispuiter zelf een poster of tekening maken. Ook zijn er culturele optredens van Afima, een jongeren bollywooddans verzorgd door Molenwijk, de Hinoestaanse vereniging en Wi Uma. In een debat vragen jongeren zich af wat zij nodig hebben om succesvol te zijn.

Daarnaast worden op diverse locaties in Laak activiteiten georganiseerd. In De Veegpost is er jazz, dans en een toneelstuk. Er zijn verschillende muzikale optredens variërend van volksdansen en de folklore groep Çobanyildizi tot Amerikaanse muziek van onder andere We will rock you. In de Oase worden jongeren uitgenodigd om mee te doen met een muziekoptreden van United Music. In de Koffiepot is er een workshop schminken onder leiding van een kunstenares, en een demonstratie hardlopen door een vakdocente. In De Zonnebloem mag iedereen meedoen met een workshop 3D-kaarten maken. In de bibliotheken Laakkwartier en Spoorwijk kunnen kinderen kroontjes maken. Ze kunnen zichzelf laten fotograferen met hun eigen kroon op het hoofd.

Doe mee!
De gemeente nodigt Hagenaars en instellingen uit om in de Week van de Haagse Ontmoeting mee te doen. Met bijvoorbeeld een subsidie van het Fonds Burgerschap kunnen Haagse burgers en instellingen burgerschapsactiviteiten organiseren.

De gemeente Den Haag wil dat Hagenaars zich betrokken voelen bij de stad. Dat zij verantwoordelijkheid nemen voor de eigen omgeving. Dat is burgerschap. De term burgerschap houdt gelijkwaardigheid in. En dat geeft ook een beter beeld, want we zijn immers allemaal burgers. We hebben een mening die we willen uiten. We willen allemaal een stad waarin het goed wonen, werken en leven is. Daarom is burgerschap een opdracht aan iedereen.

Programma:
Locatie: HVV Laakkwartier Sport Complex, Jansoniusstraat 23 Wanneer: 12.30 - 20.30 uur

12.30 uur: opening Week van de Haagse Ontmoeting op het hoofdpodium door wethouder Rabin Baldewsingh
13.00 uur: start voetbaltoernooi
14.00 uur: dans door Turkse Vereniging Molenwijk 15.00 uur: muziek en show door Togolese Vereniging 15.45 uur: muziek door Oase
16.30 uur: zang, muziek, dans, podium kunst, optreden door Afimo 16.30 uur: prijsuitreiking aan winnaar van het voetbaltoernooi door wethouder Peter Smit
17.00 uur: bollywood dans, zang, muziek, podiumkunst 17.30 uur: jongerendebat Wat heb jij nodig om het idee te hebben dat je zult slagen in het leven?
17.30 uur: Turks Huis
18.00 uur: kindertoneel door De Veegpost
19.00 uur: zang, muziek, dans, podium kunst
20.30 uur: einde programma
iftar voor alle vrijwilligers in het Vadercentrum Adam

In de wijken zijn er nog vele ontmoetings- en debatbijeenkomsten. Het laatste nieuws over de Week van de Haagse Ontmoeting is te vinden op www.burgerschapdenhaag.nl