Ingezonden persbericht


's-Gravenhage, 27 Augustus 2008,

Betreft: persbericht over Publieksdag conferentie 'Women Create Alternatives 1325'

Vrouwen uit verschillende conflictgebieden bezoeken Nederland in kader van het werk conferentie over VN resolutie 1325

De conferentie 'Women Create Alternatives to Armed Conlict, 1325' , een initiatief van de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) en het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede (Platform VDV), vindt plaats van 16 tot 19 september. De zes partnerorganisaties van het Platform VDV, waaronder Gender Concerns International, zullen in het kader van 'Women Creating Alternatives 1325' ieder een delegatie van vrouwen uit een bepaald conflictgebied ontvangen. Deze delegaties zijn afkomstig uit Kasjmir, Darfur, Palestina, de Balkan, Afghanistan en de Great Lakes-regio in Afrika. VN resolutie 1325 erkent het disproportionele effect van geweld en gewapend conflict op vrouwen en vraagt regeringen initiatieven van vrouwen op het gebied van conflictpreventie en vredestichting te ondersteunen. Onze gasten uit conflictgebieden hebben reeds verschillende dappere initiatieven ondernomen in het kader van de vrede en veiligheid. Door middel van een conferentie willen wij de aandacht voor deze initiatieven vergroten. Bovendien willen wij door middel van dialoog en deskundig advies de activiteiten van onze partnerorganisaties uit conflictgebieden ondersteunen en verbeteren. Naast een gesloten driedaagse bijeenkomst in Soesterberg zullen in het kader van de conferentie de volgende activiteiten worden ondernomen:


* Bezoek aan het Internationaal Strafhof/19 September
* Bezoek aan de Tweede Kamer/23rd September

* Publieksdag /19 september in het Vredespaleis (officiële uitnodiging toegevoegd aan persbericht)

Pers is van harte welkom gedurende deze activiteiten! Tevens is Gender Concerns International bereid om op andere momenten de pers te woord te staan over 'Women Creating Alternatives to Armed Conflict 1325'.

Meer informatie: www.genderconcerns.nl/vdv

Contact informatie
Sabra Bano, Gender Concerns International:
Phone: 00 31 (070) 4445082
Fax: 00 31 (070) 4445083
Direct: 00 31 (070) 4445084
Mobile:06 53965784

Gender Concerns International
Laan van Meerdervoort 70
2517 AN, The Hague
Email: Sbano@genderconcerns.nl
Site: www.genderconcerns.nl

---

De Publieksdag in het Vredespaleis:
Gedurende de publieksdag in het Vredespaleis kan men vrouwen uit conflictgebieden horen spreken over hun persoonlijke ervaringen bij het werken aan vrede en wederopbouw in hun land/regio. Tevens heeft de publieksdag een cultureel programma met dans en muziek en worden er twee documentaires vertoond. Als bijlage is de officiële uitnodiging voor dit evenement toegevoegd, waarin tevens staat hoe men zich voor dit evenement kan registreren. Over Gender Concerns International:
Gender Concerns International is een internationale ontwikkelingsorganisatie die aangesloten is bij het Nederlands Nationaal Actieplan 2008-2011. Gender Concerns International heeft in het kader van 'Women Creating Alternatives 1325' een delegatie van vrouwen uit Kasjmir uitgenodigd, die zowel afkomstig zijn uit de door India als de door Pakistan bestuurde gebieden. Gender Concerns International is verantwoordelijk voor de communicatie met betrekking tot 'Women Creating Alternatives to Armed Conflict 1325'.