Evangelische Omroep

FATAAL ONGELUK NA EINDEXAMENFEEST

Fataal, vanaf dinsdag 16 september 2008, 20.25 uur, Nederland 3

Op dinsdag 16 september start een nieuwe reeks afleveringen van Fataal. Een confronterende serie over fatale verkeersongevallen waarbij jongeren betrokken zijn. De nieuwe presentator van Fataal is Herman Wegter. Hij praat met de slachtoffers en veroorzakers, bespreekt feiten en fabels rond het ongeval met deskundigen én ondergaat zelf een aantal spannende tests. Herman: "We wilen de kijker laten zien wat er is misgegaan en testen hoe je een ongeluk kunt voorkomen. Het kan stom toeval zijn, maar soms redden kleine beslissingen je leven."

16 augustus 2005
In de eerste aflevering viert Barry zijn 21e verjaardag in Renesse met zijn beste vrienden Barry en Raymond. Als de kroegen dicht zijn rijdt Barry, de BOB van die bewuste avond, terug naar Spijkenisse. Op de 'Dodenweg' slingert een tegenligger op zijn weghelft. Een aanrijding is onvermijdelijk, maar het blijft niet bij één ongeval...

Herman interviewt de betrokkenen bij het ongeval op locatie. Hij praat met deskundigen en er wordt een reconstructie gemaakt van het ongeval en de aanloop ernaartoe. Noodlottige ongevallen, maar ook ongevallen veroorzaakt door verkeerde keuzes, drugs of drank. Presentator Herman Wegter test zijn reactiesnelheid op de baan bij een testcircuit. Hij praat ook met Roger, die het ongeval op de 'Dodenweg' overleefde. En hij probeert op de weg te blijven tijdens een slipcursus op glad wegdek.

"Het programma heeft me voorzichtiger gemaakt," vertelt Herman. "Iedere aflevering opnieuw realiseer ik me hoe kwetsbaar het leven is. Het cliché is waar: het ongeluk zit in een klein hoekje. Een biertje teveel, iets te hard rijden of stoer willen doen kan ontzettend heftige gevolgen hebben.

Mensen kunnen overlijden of de rest van hun leven te maken hebben met de impact van een ongeluk. Hoe ga je daarmee om? En wat als je opeens verantwoordelijk bent voor het overlijden van iemand anders?"

Kijk voor meer informatie binnenkort op de vernieuwde we www.eo.nl/fataal

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep