Gemeente Nijmegen

persbericht

11 september 2008 080911R

Week van de Vooruitgang

Gekke, handige, stunt- en andere fietsen staan en rijden 20 september op de Waalkade en 30 straten zijn op zondag 21 september verboden gebied voor auto's. Nijmegen doet mee aan de Week van de Vooruitgang van 14 tot en met 22 september. Hierin staan lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik centraal. Gemeenten en organisaties in het hele land organiseren activiteiten om mensen ervan bewust te maken dat zij door hun mobiliteitsgedrag kunnen bijdragen aan schone lucht, rust en ruimte in wijken en in de stad.

Schoon vervoer 'Rij met je groene hert'

Dinsdag 16 september 19.30-23.30 McDos stadion de Goffert

Op dinsdagavond zijn er autoritten in schone auto's georganiseerd voor ondernemers. Zo ervaren zij het rijplezier van schone auto's en de mogelijkheden van 'groene' brandstoffen. Nijmegen heeft inmiddels twee vulpunten: een aardgasvulpunt bij Nijol op bedrijventerrein Bijsterhuizen en een voor bio-ethanol bij Tamoil op de Hatertseweg. 'Rij met je groene hert!' is een initiatief van gemeente Nijmegen en Athlon Car Lease en wordt met medewerking van het samenwerkingsverband "schone voertuigen" en OSRN georganiseerd. De pers zich kan zich voor deelname aanmelden bij persvoorlichting (o24-3292380)

Seminar 'De Logistieke Toekomst'

Vrijdag 19 sept. 9.00-12.30 52 Degrees

De Hogeschool van Arhem en Nijmegen organiseert een seminar voor genodigden 'De Logistieke Toekomst'. Over de bereikbaarheid van de regio Arnhem- Nijmegen, hoe anders om te gaan met vervoer en over de samenwerking hierin. Diverse deskundigen van de Radboud Universiteit, de provincie Gelderland, gemeente Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het bedrijfsleven laten hun gedachten de vrije loop.

Fietsmarkt

Zaterdag 20 september 13.00-17.00 Waalkade De gemeente Nijmegen organiseert voor het vierde jaar op rij een fietsmarkt, dit keer op de Waalkade. Er zijn allerlei bijzondere en opmerkelijke fietsen te zien én uit te proberen. Bezokers kunnen een rondje wagen op een circusfiets, ligfiets en allerlei hippe en handige modellen. Nieuw in het programma zijn de stuntfietsshows van de Nederlands kampioen Trial Patrick Smit en van Stadstoezicht.

De fietsen die op de markt komen zijn bijzonder vanwege moderne technologie, nieuwe materialen en het design. Er is speciale aandacht voor fietsen voor mensen met beperkingen. Verder is er een aantal maatschappelijke organisaties rondom fietsen en gezondheid. Wie dat wil kan zijn eigen fiets versieren en mensen die zelf een bijzondere fiets hebben kunnen deze komen laten zien. Om 14 uur start er een 'Origami-tour' voor vouwfietsen op de Waalkade. Liefhebbers mogen deelnemen.

Autovrije zondag

Zondag 21 september in heel Nijmegen

De dag daarna is het Autovrije zondag. Jaarlijks worden mensen opgeroepen om met de straat hieraan deel te nemen. De gemeente plaatst kosteloos hekken om de straat af te zetten voor gemotoriseerd verkeer. Een leuke gelegenheid voor een straatfeest!

Meer informatie: www.nijmegen.nl/vooruitgang

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 3292380