Gemeente Papendrecht

Jongeren vanaf 16 september welkom om te chillen in Interval

Dinsdag 16 september start de open inloop in Jeugdcentrum Interval Papendrecht. Vanaf 19.30 uur kunnen jongeren tussen de 13 en 20 jaar voortaan de inloop op dinsdag- en donderdagavond bezoeken. Jongeren hebben hiermee een plek om samen te komen en te `chillen'. Jongerenwerkers Chandre en Sjors proberen in Interval zoveel mogelijk op de wensen van de jongeren in te springen. Zo vroegen ze de jongeren zelf wat de wensen zijn voor `hun' inloop. Ook besteedden ze aandacht aan bekendmaking bij en werving van jongeren, activiteiten en aankleding voor de inloop. Het resultaat mag er zijn met een gezellige inrichting en mogelijkheden voor allerlei activiteiten, de jongeren zijn welkom!
De openingsavond start 16 september om 19.30 uur in Jeugdcentrum Interval, naast hapjes en drankjes is er live-muziek.

Noot voor de pers: Persvertegenwoordigers zijn van harte welkom de opening bij te wonen.

A15 richting Gorinchem weekend afgesloten
Van vrijdag 12 september 21.00 uur tot en met maandag 15 september 5.00 uur is de A15 afgesloten in de richting van Gorinchem, tussen knooppunt Ridderker-zuid en Alblasserdam. Ook de toe- en afrit Hendrik Ido Ambacht en de afrit Alblasserdam zijn niet bereikbaar is vanwege de opknapwerkzaamheden aan de Noordtunnel door Rijkswaterstaat. Verkeer wordt omgeleid met gele bebording.

Fitheidstest 55+ Actief project in kader van actieve leefstijl 55-65 jarigen
Zaterdag 4 oktober vindt in Sporthal De Donck aan de Lange Tiendweg 6 van 10.00 tot 16.00 uur de fitheidstest plaats van het 55+ Actief project voor inwoners tussen 55 en 65 jaar uit de wijken Wilgendonk, Molenvliet en Oostpolder die zich hebben aangemeld voor dit project. De deelnemers worden getest op bloeddruk, lengte en gewicht, oog-handcoördinatie, reactievermogen, lenigheid, knijpkracht en uithoudingsvermogen. Wethouder Vogel komt om 11.30 uur een kijkje nemen.
De fitheidstest maakt deel uit van het 55+ Actief project. Dit project wordt nu voor de derde keer in Papendrecht gehouden en stimuleert 55-65 jarigen om (weer) te gaan sporten en een actieve leefstijl aan te nemen. De testdag is een eerste stap, daarna kan men meedoen aan een sport- en beweegprogramma van 12 lessen dat speciaal voor deze groep is ontwikkeld. Samen met leeftijdsgenoten maakt men kennis met een breed scala aan sportieve activiteiten. Na de eerste 12 lessen, wordt het sport- en beweegprogramma gevolgd door 30 lessen en een afsluitende testdag.
Het 55+ Actief project wordt in Papendrecht georganiseerd door de gemeente Papendrecht, Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP), GGD Zuid-Holland Zuid en Sportservice Zuid-Holland. Voor meer informatie of alsnog aanmelden voor de fitheidstest kunt u terecht bij Sportservice Zuid-Holland, Silvia van Dijk, telefoonnummer 0174-244940.