Gemeente Harenkarspel


Gratis fietsadvies en proefrijden op een elektrische fiets

Op dinsdag 16 september van 11.00 - 14.00 uur kunt u in het gemeentehuis van Harenkarspel in Tuitjenhorn een fietsadvies krijgen. De fietsexperts Heman en Valkering geven u advies over uw fietshouding, de stand van de trappers, het stuur en het zadel. Een professionele zadelmeting wordt u aangeboden. Een verstelbaar kinderfietszitje wordt geĂŻntroduceerd. U kunt vragen stellen en een proefrit maken op een elektrische fiets. De actie Fietsadvies wordt georganiseerd in de Week van de Vooruitgang.

Dit jaar is de Week van de Vooruitgang van 14 t/m 22 september. Het is een campagneweek voor een schoner milieu en in heel het land worden milieuvriendelijke activiteiten gehouden. De samenwerkende gemeenten van de Milieudienst Kop van Noord-Holland doen dit jaar actief mee en stellen de fiets centraal.
Zit u wel lekker op uw fiets?

In overleg met de fietshandelaren en de gemeente organiseert de Milieudienst Kop van Noord-Holland de actie Fietsadvies. Het idee erachter is om ons nationaal vervoermiddel eens met andere ogen te bekijken. Voor een Nederlander is het immers zo gewoon om een fiets te hebben. Maar past uw fiets wel bij uw lengte? Heeft u een comfortabel zadel? Een deskundig oog ziet of de maat van uw fiets juist is. Ooit een uitleg van een elektrische fiets gehad of een testrit gemaakt? Bij het Fietsadvies mag u een elektrische fiets uitproberen.Zon fiets voorkomt dat je je in het zweet moet trappen en voor een afstand van tien kilometer draai je je hand niet meer om. De elektrische fiets scheelt ook benzinekosten en CO2 uitstoot.U krijgt alle informatie gratis en vrijblijvend van de fietsexperts uit uw eigen gemeente.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600