Ingezonden persbericht


JOVD en Jonge Democraten roepen Donner uit tot Superheld!

Liberale jongeren overhandigen minister eigen SuperDonner-outfit

Den Haag, 15 september 2008 - De JOVD en de Jonge Democraten zullen op prinsjesdag minister Donner uitroepen tot 'superheld'. De liberale jongerenorganisaties willen hiermee Donner laten zien dat zij zijn inzet voor de broodnodige hervormingen erg op prijs stellen en hopen hem hiermee extra kracht te geven zijn strijd voort te zetten

Op dinsdag 16 september zal een delegatie van beide liberale jongerenorganisaties in de Tweede Kamer de minister zijn eigen "SuperDonner"-outfit overhandigen. De Jonge Democraten en de JOVD willen op deze manier hun waardering tonen voor zijn strijd voor politiek moeilijke hervormingen. JOVD-voorzitter Jeroen Diepemaat: "Minister Donner is een van de weinigen die het licht heeft gezien, die de noodzaak van diverse omstreden hervormingen erkende en daar vervolgens ook een lans voor heeft gebroken." Floris Kreiken, voorzitter van de Jonge Democraten vervolgt: "Versoepeling van het ontslagrecht, verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en het verlagen van de WW-premie zijn allemaal broodnodige maatregelen om Nederland klaar te maken voor de eenentwintigste eeuw."

Diepemaat: "Onze regelgeving over bijvoorbeeld ontslag of AOW dateert van vlak na de oorlog. Aanpassing daarvan is al die tijd niet besproken, terwijl onze samenleving wel flink is veranderd. Hierdoor kan het zijn dat onze generatie alle lasten van de vergrijzing zou moeten dragen. Daarom is het zaak juist nu spijkers met koppen te slaan."

De JOVD en de Jonge Democraten waarderen het feit dat dankzij de moed van minister Donner de discussie hierover gestart is. Zij hopen dan ook dat hij zijn strijd voor een economisch gezond Nederland in het algemeen en jongeren in het bijzonder niet zal staken. "Minister Donner heeft nog een belangrijke taak, zowel in het kabinet als in de Tweede Kamer, en we hopen dat deze uitverkiezing tot Superdonner hem daar energie voor geeft." aldus Kreiken van de Jonge Democraten.

Het tijdstip van overhandigen wordt deze middag bekendgemaakt. GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met Jeroen Diepemaat, Landelijk Voorzitter van de JOVD, of met Floris Kreiken, Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten.