Ingezonden persbericht


EMBARGO tot
16 september 2008
7.00 uur

Persbericht
De Bilt, 16 september 2008

Mbo-studenten ontwerpen Prinsjesdagoutfit staatssecretaris Van Bijsterveldt

Tweede- en derdejaars studenten van de vakopleiding Fashion & Design Support van regionaal opleidingscentrum Rijn IJssel hebben exclusief voor Prinsjesdag 2008 de outfit van Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van OCW, ontworpen en gemaakt. Het project is een initiatief van de MBO Raad: In juni heeft voorzitter Jan van Zijl de staatssecretaris aangeboden haar kleding voor Prinsjesdag te laten verzorgen door mbo-studenten. Van Bijsterveldt ging de uitdaging met enthousiasme aan.

Rijn IJssel haalde de opdracht van de MBO Raad binnen. In het diepste geheim hebben Hans Hutting, Hesse-Anne Rosalia, Anneloes Wenting, Esther Lensink van de vakopleiding Fashion & Design Support onder leiding van de docenten Gregorie Bolder en Ans Zijlstra-Aarts de afgelopen periode gewerkt aan de outfit. Dat gebeurde uiteraard in nauw overleg met de staatssecretaris zelf: haar wensen waren immers leidend voor het uiteindelijke resultaat. De studenten zijn verantwoordelijk voor de jurk, jasje en bijpassende hoed. Extra bijzonder aan de outfit is dat jurk en jasje gemaakt zijn van tweedehands kleding.

Staatssecretaris Van Bijsterveldt is enthousiast over het verloop van het project en uiteraard het eindresultaat. Ook is ze bijzonder onder de indruk van de professionaliteit en de creativiteit van 'haar' mbo-studenten: "De trots voor het mbo draag ik vandaag letterlijk uit".

Het hele project is vastgelegd op film. Deze film is vanaf vandaag te zien via de websites van ROC Rijn IJssel, het ministerie van OCW en de MBO Raad: www.rocrijnijssel.nl - www.minocw.nl - www.mboraad.nl

De bij dit persbericht geleverde foto's zijn rechtenvrij te gebruiken, onder bronvermelding foto's: Henriette Guest/MBO Raad.

Noot voor de redacties,