Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'NOEM HET OUDE TESTAMENT NIET IN HET GESPREK MET MOSLIMS...!’

Open interview met Anne van der Bijl in jongste nummer van Quinta

DEVENTER, 17 september 2008 - Een confrontatie tussen christendom en islam komt eraan. Wie daarin tegenover de Koran de hele Bijbel wil stellen, blijft nergens. Die opmerkelijke stelling poneert de 80-jarige Anne van der Bijl in het jongste nummer van Quinta naar aanleiding van de presentatie begin november van zijn boek 'Geheime Gelovigen'.

Strategie die niet is gebaseerd op angst
Overal ter wereld worden moskeeën gebouwd. Hoe meer moslims in een gemeenschap, hoe meer mosliminvloeden. Vroeg of laat zal de christelijke wereld daarom het gesprek moeten aangaan met de moslimwereld. Anne van der Bijl vraagt zich af of de kerk er klaar voor is. Zij zal dan meer moeten bieden dan de angstige retoriek van Wilders. Anne van der Bijl ziet er geen heil in wanneer de kerk in deze confrontatie de hele Bijbel tegenover de Koran stelt: ,,Noem in het gesprek het Oude Testament niet, (...), dan blijven we nergens. We moeten moslims vertellen over Jezus, het levend geworden Woord.'' In Quinta noemt de door de wol geverfde evangelist ook andere elementen van de strategie die hij voor het gesprek met moslims bepleit. In het interview is hij eerlijk over zijn persoonlijke verhouding met God, over de relatie met zijn kinderen die hij in hun jeugd te weinig zag en over het gevaar van de hoogmoed.

Geloven, genieten, geven
Anne van der Bijl doet zijn uitspraken in het jongste nummer van Quinta, lifestylemagazine voor christenen van boven de 50 jaar. In hetzelfde nummer van Quinta, dat als drieledige pay-off 'geloven, genieten en geven' heeft, staat onder meer een interview met Trouw-columnist Jean-Jacques Suurmond die ernstig ziek werd en ' in het oog van de storm een intense vrede vond'.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor redactie (