Digacom en COLT bundelen krachten op het gebied van IP-innovaties

Geavanceerde communicatie- en netwerkoplossingen voorzien in groeiende marktvraag

Nieuw-Vennep, 16 september 2008 - Digacom B.V., specialist op het gebied van unified communications-oplossingen, en COLT, een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatiediensten, zijn een samenwerking aangegaan om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar op IP gebaseerde netwerkapplicaties en -diensten.

Het combineerde portofolio van beide partners biedt klanten de mogelijkheid om op effectieve en rendabele wijze hun total cost of ownership terug te brengen en de productiviteit te verbeteren. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor de convergentie van spraak, data en video tot één netwerkinfrastructuur met geïntegreerde en beveiligde toegang. De gecombineerde expertise van de beide partners staat garant voor betrouwbare oplossingen met een snelle return-on-investment en een vlekkeloze integratie met bestaande bedrijfsinfrastructuren, bij zowel bestaande als nieuwe klanten.

Digacom bouwt met behulp van innovatieve en creatieve oplossingen optimale communicatie-infrastructuren, waarbij het bedrijf kennis van 'traditionele' telefooncentrales combineert met die van communicatiesystemen op basis van IP. Het resultaat is een reeks geavanceerde oplossingen op het gebied van unified communications, netwerkbeveiliging en camerabewaking, op basis van robuuste IP-technologie. Al deze diensten worden door Digacom ook als managed service aangeboden, zodat klanten er geen omkijken naar hebben.

COLT biedt ondernemingen de mogelijkheid om hun spraak- en datanetwerken samen te brengen in één infrastructuur. IP-oplossingen zijn een integraal onderdeel van het portfolio van COLT. Deze oplossingen voorzien in geavanceerde telefonievoorzieningen over een flexibele, op IP gebaseerde infrastructuur. Klanten profiteren van verschillende voordelen, zoals uitgebreide functionaliteit tegen een hogere 'profit of ownership' en verbeteringen op het gebied van call management, terwijl ze de beschikking krijgen over een flexibel platform voor unified communications. Het dienstenaanbod wordt ondersteund door het hoogwaardige pan-Europese IP-netwerk van COLT, waarmee de bedrijfscontinuïteit is gegarandeerd.

Over COLT

COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatiediensten en is gespecialiseerd in het aanbieden van data, spraak en managed services voor middelgrote en grote organisaties en wholesale klanten. COLT heeft meer dan 50.000 klanten in de diverse sectoren. COLT bezit en beheert 20.000 km netwerk, inclusief metropolitan area networks in 13 landen, in 32 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 14.000 kantoren en 16 COLT datacentra. COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.

Over Digacom

Digacom optimaliseert de communicatiestructuur van organisaties op basis van innovatieve en creatieve telecommunicatieoplossingen. De onderneming verenigt kennis van traditionele telefoniesystemen met expertise van op IP gebaseerde communicatiesystemen. Hierbij wordt de betrouwbare kwaliteit van de 'oude' technologie verrijkt met de flexibiliteit en het gebruiksgemak van de moderne technologie. Aan de hand van de eisen en wensen van de klant wordt een oplossing ontwikkeld waarbij flexibiliteit, beheersbaarheid, efficiëntie en kostenbesparingen voorop staan. Meer informatie op: www.digacom.nl.

Contactpersoon voor de pers:

COLT

Brigitte Buijs, Marketing Communications & PR Manager

Tel. +31 (0)20 888 20 20

brigitte.buijs@colt.net

Voor Digacom:

Monogram Communication Strategies (MCS) BV

Perlita Fränkel

Tel. +31 (0)23 562 82 08

perlitaf@monogram.nl