Gemeente De Marne


Vacature servicepunt Winsum plaatst 200ste werkzoekende

Deze week is de tweehonderdste werkzoekende van dit jaar aan het werk geholpen. De gelukkige is de 60 jarige Hendrik Jan Kluin, die als broodbezorger aan het werk is gegaan bij Bakker Peters te Leens.

Vacature servicepunt Winsum plaatst 200ste werkzoekende

In deze regio werken de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum, het CWI en het UWV intensief samen in de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers. Deze partners hebben besloten hun samenwerking te versterken in een vernieuwende werkgeversbenadering. Dit om de knelpunten op de regionale markt te bestrijden en beter en efficiënter te kunnen werken

Sinds 1 juli 2007 is het vacature servicepunt (VSP) in de Beurs te Winsum uitgebreid met 3 adviseurs. Zij zijn met de gewenste vernieuwende werkwijze aan de slag gegaan. Deze benadering blijkt succesvol te zijn en steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van de dienstverlening door zowel werkzoekenden als werkgevers.

Het VSP schenkt extra aandacht aan werkzoekenden die langer (meer dan twee jaar) werkloos zijn, 45 plussers en alleenstaande ouders met kinderen. Een groot aantal werkgevers in deze regio is maatschappelijk betrokken en bereid te investeren in mensen. In overleg worden vacature-eisen bijgesteld. Daardoor krijgen meer mensen de kans om te laten zien wat ze in huis hebben en zijn werkgevers bij de krapper wordende arbeidsmarkt soms blij verrast door de motivatie en inzet van hun nieuwe werknemers.

Namens de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum, zette Menne van Dijk, wethouder Sociale Zaken van De Marne op 11 september 2008 zowel de werknemer als werkgever in het zonnetje.