Time : 14:39:12
Date : 16 September 2008
Sender Name: Wienerberger

Persbericht Terca en Koramic - Bis beurs 2008

Uitbreiding van het bestaande gamma Forum van Desimpel en Domus van Terca

De gevelstenen van het gamma Forum van Desimpel en Domus van Terca zijn volmaakt harmoniërende handvormstenen qua textuur en look. Een belangrijke eigenschap is, dat die op alle denkbare bouwwensen inspelen waarmee bouwen en verbouwen een plezier wordt. De verschillende egale en moderne kleuren die onderling perfect gecombineerd kunnen worden, zorgen ervoor dat er een oplossing komt voor zowel traditionele als moderne woningen en projectbouw. De Forum-reeks wordt uitgebreid met de Forum Ombra. Deze bruin-grijze gevelsteen is een mooie aanvulling voor het reeds bestaande gamma bestaande uit volgende stenen : Branco (crème-wit), Prata (grijs-beige), Tinto (oranje-rood), Rojo (rood), Oro (zachtgeel) en Cromo (donkergrijs-beige).
De Domus-reeks wordt dan weer aangevuld met de kleuren Granietgrijs en Hazelnoot. In dit gamma waren volgende kleuren al beschikbaar : Duifwit, Amandel, Kiezelgrijs, Mosterdgeel, Leem en Olijf.

Recup-gamma van Terca: De sfeer van weleer in een baksteen van vandaag.

Oude gevelstenen zijn vandaag populair. Maar het aanbod is niet onbeperkt en de kwaliteit van gerecupereerde stenen laat wel eens te wensen over. Met zijn Kempische Recup-gamma biedt Terca een passend antwoord: een uitgebreid gamma gevelstenen dat de looks van weleer, combineert met de kwaliteiten van een nieuwe baksteen. Qua formaat en uitzicht sluiten de nieuwe gevelstenen perfect aan bij de authentieke bakstenen van weleer. In tegenstelling tot de hergebruikstenen kunnen de Kempische Recupstenen wel een garantie tegen vorstbestandheid voorleggen. Ze dragen zelfs het CE- en Benorlabel. Bovendien hebben ze een stabiele kwaliteit, dit maakt tijdrovend sorteren op de werf overbodig. Bij de ontwikkeling van het Recup-gamma werd ook aan de oude steenverbanden gedacht. Het bestaande gamma van Recup werd uitgebreid met de Maalbergse en Brabantse Recup. Zo zijn er nu 10 verschillende Recuperatiestenen beschikbaar: Rodelandse Rijnvorm, Rupelse Rijnvorm, Bernardijnse Rijnvorm, Tongerse Rijnvorm, Boomse Recup, Wechelse Rijnvorm, Molenlandse Rijnvorm en Brechtse Rijnvorm, Maalbergse Recup en Brabantse Recup.
Alle stenen uit het Recup-gamma zijn gemaakt in het typische oude Rijnvormformaat van 178x83x48, met uitzondering van de Boomse en Brabantse Recup.

Energiebewust bouwen met keramische binnenmuurstenen Terca Porotherm

De 3 belangrijkste elementen die we onderscheiden bij energiebewust bouwen zijn :

* energie besparen

* wooncomfort

* duurzaamheid

Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en werken samen in op ons welzijn en op de kwaliteit van het milieu.
Het keramisch bouwmateriaal Terca Porotherm heeft een positieve invloed op deze 3 elementen. Dit keramisch bouwmateriaal laat meer besparingen toe op vlak van energie, verhoogt het wooncomfort en is duurzaam en waardevast.
Door het toenemende belang van de thermische prestaties van buitenwanden in hedendaagse constructies, biedt Wienerberger oplossingen met Terca Porotherm keramische binnenmuurstenen voor de 3 types energiezuinige woningen, dit in combinatie met verschillende types isolatie zoals PUR, glaswol en rotswol :

- de EPB woning

- de Lage-Energiewoning

- het Passiefhuis

Vraag uw geschenkbonnen op Bis-beurs en ontvang tot 275¤ !

Kandidaat (ver)bouwers kunnen bij een bezoek aan de Wienerberger stand een geschenkbon per productgroep ontvangen. Deze 3 productgroepen zijn Terca & Desimpel gevelstenen, Terca kleiklinkers en Koramic kleidakpannen. De (ver)bouwer ontvangt de geschenkbon in ruil voor wat informatie omtrent de voorkeuren voor onze producten. Deze geschenkbonnen geven na effectieve aankoop, recht op een ristorno van maar liefst 100 ¤ op gevelstenen alsmede kleidakpannen en 75 ¤ op kleiklinkers ! Een bezoek aan de Wienerberger Bis stand kan de (ver)bouwer dus tot 275 ¤ ristorno opleveren.

Alegra 8 en StormFIX: twee innovaties die het gaan maken op het dak !

Dankzij onderzoek en recente ontwikkelingen komen er nieuwe panmodellen op de markt, die rekening houden met de sterk gewijzigde omgevingsfactoren. Twee belangrijke evoluties waren voor fabrikant Koramic doorslaggevend bij de ontwikkeling van een nieuwe dakpan. Enerzijds wil men steeds sneller bouwen, anderzijds is er de klimatologische evolutie waarbij we frequenter af te rekenen krijgen met hevig onweer, vergezeld van storm- en rukwinden. Een bijkomend aspect dat zeker meespeelt bij het ontwerp is de architecturale trend naar steeds lagere dakhellingen die specifieke eisen stelt aan de vormgeving van nieuwe pannen. Want hoe lager de dakhelling, hoe moeilijker het regenwater weg kan.
Het antwoord op deze nieuwe noden kan je zien op BIS, en draagt de naam Alegra 8. Een supergrote pan met diepe, sterk geprofileerde sluitingen voor een perfecte regenwaterafvoer bij lage dakhelling: vanaf 10°. De pan heeft bovendien een innovatief geïntegreerd en snel te plaatsen bevestigingssysteem dat de stormvastheid van het dak vergroot: StormFIX.

Jumbogroot
De nieuwe Alegra 8 wordt de grootste pan uit het Koramic gamma. Er zijn amper 8,7 van deze jumbogrote kleidakpannen nodig om 1 m2 te bedekken. De ontwerpers hebben erover gewaakt dat het gewicht van de Alegra 8 ondanks het enorme formaat beperkt bleef tot 4,2 kg. Zo blijft de dakpan toch vlot hanteerbaar. Bij de vormgeving werd er tevens voor gezorgd dat de pannen aan elkaar verankerd worden. Iedere pan wordt namelijk door drie rondom gelegen pannen overlapt op de kruising van vier pannen.

Strormproof
De Alegra 8 heeft een ingenieus geïntegreerd bevestigingssysteem, StormFIX genaamd, waardoor de ene pan zich vastklikt in de andere. De StormFIX schroefklem wordt dwars door de pan heen in de pannenlat geschroefd via een daartoe voorziene uitsparing in de pan. De uitsparing is zodanig gevormd dat de klem automatisch in de juiste positie staat om zich vast te klemmen in de uitgespaarde gleuf op de achterzijde van de pan die hogerop komt. Eén lichte druk op de hoger gelegen pan volstaat om de Alegra duidelijk hoorbaar, stevig en stormvast vast te klikken. Dankzij de StormFIX schroefklem en de drievoudige overlappende panbedekking op de kruising van vier pannen, worden vier Alegra 8 pannen tegelijk bevestigd met één StormFIX schroefklem.

Snel en budgetvriendelijk
Door de combinatie van al deze eigenschappen en het bijzonder grote formaat kan de Alegra 8 erg snel geplaatst worden. Dankzij een dekkende lengte van 40 cm zijn bovendien minder panlatten nodig en moet er minder dakhout geplaatst worden.

Meer informatie
Alle informatie over de kleidakpan Alegra 8 en het StormFIX bevestigingssysteem is gebundeld in een gloednieuwe brochure. Deze kan gratis verkregen worden op de BIS stand van Wienerberger Koramic hal 1 of op het adres - Kapel ter Bede 86 - 8500 Kortrijk - Tel 056-24.96.38 - Fax 056-20.47.60 of in de showrooms van Londerzeel, Kortrijk en Wanlin of via email naar documentation@koramic.com of via de website: www.koramic.com

Koramic Plato tegelpan: Een nieuwe tegelpan van groot formaat met economische en snelle plaatsing

De niet te stoppen zoektocht naar producten om steeds sneller te kunnen bouwen heeft bij Koramic geleid tot de ontwikkeling van de Pottelberg Plato tegelpan.

Door de grote dekkende breedte en lengte van de Plato tegelpan, zijn er maar half zoveel stuks nodig om één m² te bedekken, dan van tegelpannen met traditioneel formaat. Door zijn grote afmetingen kan de Plato snel en economisch geplaatst worden en zijn er minder panlatten nodig. De Plato tegelpan geeft door haar platte vormgeving en subtiele afvlakking een strak en effen dakvlak.

Een perfecte technische afwerking
Plato tegelpannen zijn aan de achterkant voorzien van een doorlopende bevestigingsrib. Deze rib, die over de hele breedte van de tegelpan loopt, wordt door dakdekkers bijzonder op prijs gesteld. Ze waarborgt niet alleen een degelijke en snelle plaatsing maar is ook een hulpmiddel bij het plaatsen van verzaagde pannen rond dakdoorbrekingen, kielgoten en noordbomen.

Bijzonder geschikt voor gevelbekleding
De Plato pan past door haar platte vorm perfect in de hedendaagse architectuur waarbij de strakke lijnen van het dak doorgetrokken worden tot op de gevel. Door de aanwezigheid van twee bevestigingsgaten en de doorlopende vasthechtingsrib kan de Plato gebruikt worden voor de gevelbekleding van gebouwen tot 40 m hoogte.

Een nieuwe pan, een nieuwe kleur: Oud Koper Bezand De nieuwe Plato tegelpan wordt aangeboden in drie aantrekkelijke uitvoeringen: natuurrood, blauw gesmoord en oud koper bezand. Die nieuwe kleur 'Oud koper bezand' is samengesteld uit een donkere engobe oppervlakte behandeling voorzien van een donkere bezanding. Door de schubvormige bedekking van tegelpannen is enkel het gedeelte met donkere bezanding zichtbaar op het dak.

Blauw smoren van tegelpannen: een specialiteit van Koramic Het blauwgrijs smoren is een speciale baktechniek voor kleidakpannen. Bij het smoren wordt zuurstof onttrokken tijdens het bakproces. Hierdoor verkrijgen de pannen een zeer typische blauwgrijze kleur tot diep in de massa. Een dak met blauwgrijs gesmoorde kleidakpannen dringt zich niet op en brengt rust in de omgeving. Daarom zijn ze ook zo gegeerd.

30 jaar Waarborg
Net zoals alle Koramic kleidakpannen geniet de Plato tegelpan van de 30 jarige Koramic waarborg op de vorstbestandheid

Meer informatie
Alle informatie over de Pottelberg Plato tegelpan is gebundeld in een gloednieuwe brochure. Deze kan gratis verkregen worden op de BIS stand van Wienerberger Koramic hal 1 of op het adres - Kapel ter Bede 86 - 8500 Kortrijk - Tel 056-24.96.38 - Fax 056-20.47.60 of in de showrooms van Londerzeel, Kortrijk en Wanlin of via email naar documentation@koramic.com of via de website: www.koramic.com

Meer info omtrent dit persbericht en/of foto's kan u bekomen bij :

Wienerberger nv
Katrien Nottebaert
Kapel ter Bede 86
8500 Kortrijk
tel. 056/249 536 - fax 056/257 863
gsm: 0473/400 007
e-mail katrien.nottebaert@wienerberger.com

URL: http://www.terca.be
http://www.koramic.com