Politie Twente

Nagekomen persbericht 16 september

Jan Camphuis / Sandra Tiethoff: 053-4555588

Man geeft meerdere schennisplegingen toe

Enschede / Hengelo

Een 61-jarige man uit Hengelo heeft toegegeven dat hij de afgelopen tijd voor meerdere openbare schennisplegingen verantwoordelijk is geweest.

Op 27 mei werd door een thans 40-jarige mevrouw uit Hengelo aangifte gedaan van het feit dat ze in de omgeving van het Colosseum in Enschede was geconfronteerd met een schennispleger. De vrouw kon een goed signalement van de man geven en kon ook aangeven dat de man zich verplaatste op een bordeauxrode scooter. Zij had de man reeds meerdere keren in dezelfde omgeving gezien.

Een onderzoek werd door de politie gestart en na de zomervakantie werden nog twee van dergelijke voorvallen bekend en wel op 19 en 24 augustus op respectievelijk de Broeierdweg en het Broeierdspad, ook in Enschede. Van beide gevallen werd aangifte gedaan en de opgegeven signalementen kwamen overeen met die die was doorgegeven door de 40-jarige Hengelose.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat mogelijk een 61-jarige man uit Hengelo verantwoordelijk was geweest voor deze openbare schennis. Op 16 september is hij op vrijwillige basis op het politiebureau verschenen voor het afleggen van een verklaring. Hierin bekende hij de drie hierboven genoemde voorvallen.

In zijn verklaring gaf hij bovendien aan dat hij het laatste jaar vaak in dezelfde omgeving actief was geweest en daar bijna dagelijks kwam. De politiemensen die het onderzoek doen hebben dan ook het vermoeden dat er meerdere mensen zijn die met deze man geconfronteerd zijn. Dit zou gebeurd moeten zijn op het traject langs het kanaal cq de spoorlijn dan wel in de omgeving daarvan, tussen het voetbalstadion aan het Colosseum in Enschede en het stadion aan de Kuipersdijk in Hengelo.

Mensen die denken ook slachtoffer te zijn geweest van deze man, worden verzocht contact op te nemen met de afdeling zeden van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-066943)

Fietser gewond na aanrijding met auto

Nijverdal

Een 14-jarige jongen uit Rijssen raakte dinsdagmorgen 16 september gewond toen hij op zijn fiets, op de Grotestraat-Noord in Nijverdal, werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Dinsdagmorgen 16 september omstreeks 07.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Grotestraat-Noord in Nijverdal. Een 14-jarige jongen fietste over het parkeerterrein van de Grotestraat-Noord uit de richting van de Grotestraat toen hij werd aangereden door een automobilist, een 36-jarige man uit Lemelerveld. Deze reed ook op het parkeerterrein, komende uit de richting van de Meijboomstraat. De automobilist verleende hierbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende fietser. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.

De 14-jarige jongen raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. (08-117286)

Poging tot diefstal aanhanger, politie zoekt getuigen

Delden

Tussen zaterdagavond 13 september en maandagochtend 15 september werd er gepoogd een aanhanger te stelen op een bedrijventerrein aan de Sluisstraat in Delden. De politie zoekt getuigen.

Maandag 15 september deed een 47-jarige man uit Delden aangifte van poging diefstal van een aanhanger van zijn aanhangerverhuur bedrijf. Daarbij is er schade ontstaan.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien aan de Sluisstraat in Delden. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Hof van Twente, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-116793)

---- --