Ingezonden persbericht


DWARS: miljoenennota geeft geen antwoorden op de grote problemen voor onze generatie

Vandaag heeft de regering haar plannen voor 2009 gepresenteerd. Het is onbegrijpelijk dat dit kabinet niets doet aan het aanpakken van de echt grote problemen die nu spelen en een goede toekomst van onze generatie in de weg staan. "De kwaliteit en toekomstbestendigheid van je samenleving leidt je niet alleen af van koopkrachtplaatjes", aldus Jesse Klaver voorzitter van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks.

De begroting 2009 bevat van alles behalve concrete maatregelen om de belangrijke vraagstukken van deze tijd aan te pakken. Hoe gaat het kabinet het voor jonge starters gemakkelijker maken om aan een woning te komen? Hoe wil het kabinet de arbeidsmarkt klaarmaken voor de eenentwintigste eeuw? Waarom geen duidelijke keuzes om de klimaatverandering tegen te gaan?

De miljoenennota roept meer vragen op dan dat zij antwoorden geeft op de problemen die echt van belang zijn. "Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat dit kabinet alleen oog heeft voor het hier en nu. Koopkrachtplaatjes zijn voor dit kabinet belangrijker dan het oplossen van de problemen die de toekomst van mijn generatie in de weg staan", aldus Jesse Klaver.

-----------------------------
Noot