BMW Nederland


EfficientDynamics techniek zorgt voor lagere bijtelling. 80% van alle nieuw verkochte MINI's vallen in nieuwe 20% bijtellingregeling.

16.09.2008

Rijswijk. Veel zakelijke BMW en MINI-rijders zijn vanaf volgend jaar een stuk voordeliger uit: de fiscale bijtelling gaat voor hen waarschijnlijk fors omlaag. De regering plant voor auto's met een lage uitstoot een gunstiger bijtellingtarief van 20 in plaats van 25 procent. Bij MINI voldoen maar liefst 5 van de 7 momenteel leverbare modellen aan de norm voor deze lagere bijtelling: de MINI One, Cooper en Cooper D en de MINI Cooper Clubman en Cooper D Clubman. Bij BMW voldoen de BMW 116i en 118i aan deze nieuwe norm. Om 'groen' rijden te stimuleren, voerde het kabinet eerder al een bijtellingtarief van 14 procent in voor auto's met de laagste CO2-uitstoot (benzine tot 110 g/km en diesel tot 95 g/km). Omdat slechts een zeer beperkt aantal auto's binnen deze norm valt, plant het kabinet nu een nieuwe extra categorie met zuinige auto's. Voor benzineauto's met een CO2-uitstoot van 110 tot en met 140 g/km en dieselauto's met een uitstoot van 95 tot en met 116 g/km zou vanaf 1 januari 2009 een fiscale bijtelling van 20 procent moeten gaan gelden.

De MINI One heeft een uitstoot van slechts 128 gram CO2 per kilometer, waarmee hij tot de schoonste auto's van dit moment behoort. De MINI Cooper volgt met 1 gram méér: 129 g/km en de MINI Cooper Clubman zit daar weer dicht achter met 132 g/km. Absolute koplopers zijn de MINI Cooper D met 104 g/km en de MINI Cooper Clubman D met 109 g/km. De BMW 116i en 118i vallen met hun CO2-uitstoot van respectievelijk 139 en 140 g/km ook precies in de nieuwe regeling en nemen daarmee een unieke plek in binnen hun segment. Het zijn namelijk de enige handgeschakelde auto's in hun klasse die aan de nieuwe norm voldoen. Overigens dragen al deze modellen - uiteraard - een groen energielabel.

Deze gunstige scores zijn te danken aan de standaard geleverde EfficientDynamics technieken. Technieken zoals directe brandstofinspuiting, Start-/Stopsysteem, schakelindicatie en banden met lage rolweerstand dragen stuk voor stuk bij aan de reductie van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Hierdoor is het rijden met MINI en BMW voor veel bedrijven ook uit financieel oogpunt aantrekkelijk. Ook draagt de waardevastheid van deze auto's draagt aan lage operationele kosten.