Ingezonden persbericht


Agora, vrijdag 26 september om 20.15 uur
De Agora proudly presents: The Eagles live!

'The Dutch Eagles' maken in de Agora het podium onveilig tijdens 'The Tribute Timemachine', een weekend met optredens van drie tribute-bands, The Eagles, The Beatles en U2.

The Dutch Eagles bijten het spits af en doen dat bijzonder realistisch en super overtuigend. Deze populaire band, bestaande uit zes Nederlandse topmuzikanten, trad vorige zomer maar liefst 22 keer op tijdens het prestigieuze Fringe Festival in Edinburgh. Ze werden door Radio 2 uitgeroepen tot de 'beste tribute-band van Nederland'. Als 'Welcome To Hotel California' wordt ingezet, klinkt dat net zo meeslepend als je gewend bent van het origineel. Voor een coverband is dat het grootste compliment (Leidsch Dagblad). Welkom bij deze weergaloze show! Met een sound die perfect is, prachtig licht en tal van spectaculaire videobeelden. Geniet nog éénmaal live van hits als 'Take it easy', 'New Kid in Town' en natuurlijk 'Hotel California'.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

Agora, vrijdag 3 oktober om 20.30 uur
Samen op zoek naar de Mens in de Aap

'Apen' is een toneelvoorstelling van de bekende acteurs Rik Hoogendoorn en Helmert Woudenberg waarin de relatie tussen mens en aap centraal staat.

Vanaf het moment dat Darwin in 1859 zijn boek 'The Origin of Species' publiceerde is er al veel gediscussieerd over de evolutie theorie. Vooral over het idee dat wij zouden afstammen van de apen. Het laatste woord over onze afstamming lijkt nog lang niet gesproken maar: Hoe denken de apen hier eigenlijk over?

'Apen' is een cross-over-relatiedrama dat zich zowel afspeelt diep in de jungle van de Kongo als in de jungle van een Nederlandse nieuwbouwwijk. Rik en Helmert hebben al eerder samengewerkt maar nog niet samen op het toneel gestaan. Twee eigenzinnige en oorspronkelijke solisten die samen een voorstelling maken over de aap in de mens. Nee, de mens in de aap! Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

Agora, woensdag 8 oktober om 20.15 uur
'Amar en Larouz': toekomstige opvolgers van Najib en Jörgen

Woensdagavond 8 oktober kunt u flink lachen om maar liefst twee cabaretiers; Amar en Rachid Larouz. Wat de heren met elkaar gemeen hebben, is hun allochtone achtergrond. En dat ze worden beschouwd als de toekomstige opvolgers van mannen als Najib Amhali en Jörgen Raymann. Deze avond hoort en ziet u waarom.

Amar - Wit
'Amar speelt WIT' confronteert, ageert, relativeert, inspireert, amuseert en opent ogen. Een koelkast, melk, pillen, papieren, wolken, sneeuw, suiker, een dwangbuis, schapen, caravans... allemaal wit. De kleur van onschuld, maagdelijkheid, vrede, overgave, trouwen en de dood. In 'Amar speelt WIT' gaat Amar op zoek naar identiteit en vrijheid in een tijd vol twijfels en veranderingen

Amar (El-ajjouri) staat voor spelen, schrijven, presenteren, doceren en regisseren, en dat al vrijwel zijn hele leven. En dat leven begon in 1971. Geboren in Marokko, getogen in Nederland, om precies te zijn Den Haag. Amar's creativiteit, scherpe humor en intellect en zijn brede maatschappelijke betrokkenheid vormen een originele, persoonlijk geëngageerde, soms confronterende en soms ook ontroerende samensmelting, die terug te zien is in zijn cabaretvoorstellingen, 'Amar Speelt ALI' (2004) en zijn nieuwe voorstelling 'Amar Speelt WIT'.

Rachid Larouz - I Believe I Can Fly

Met zijn gloednieuwe voorstelling 'I Believe I Can Fly' neemt Rachid Larouz zijn publiek mee naar zijn geliefde vaderland Marokko. Hij vertelt het verhaal over zijn leven, zijn roots en het wonderlijke verhaal van zijn opa in de Tweede Wereldoorlog.

Rachid lucht zijn hart over verleden, heden en toekomst. In zijn tocht vliegt hij langs vele bestemmingen. Hij brengt je weer veilig thuis, maar neem voor de zekerheid je parachute mee... want Rachid staat garant voor een turbulente avond. Zoek dekking voor zijn ijzersterke grappen, bizarre verhalen en ondeugende blik!

Maar Rachid raakt ook... en wie durft er eigenlijk een echte Marokkaan aan te raken?

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.