Gemeente Beverwijk


Aanbrengen coating zorgt voor overlast in omgeving atletiekbaan Beverwijk

Momenteel vinden werkzaamheden plaats op de atletiekbaan aan de Spoorsingel waar omwonenden last van ondervinden. De werkzaamheden bestaan uit het opbrengen van een coating en verflaag op de atletiekbaan. Hierbij komen dampen van oplosmiddelen vrij die nadrukkelijk zijn te ruiken in de nabije omgeving. Bij de gemeente Beverwijk en de brandweer zijn sinds gisteren zeven telefoontjes hierover binnengekomen.

De geuroverlast duurt hooguit nog twee dagen en is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Wel kan het irritatie opleveren aan de luchtwegen en zorgen voor branderige ogen. De klachten zijn volgens de GGD van tijdelijke aard. Om irritatie te voorkomen kunnen mensen het beste ramen en deuren gesloten houden.

Het opbrengen van de verflaag op de atletiekbaan begon al vorige week vrijdag. Door voldoende wind bleven de dampen toen niet hangen en was er geen hinder voor de omgeving.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met de gemeente Beverwijk, 0251-256 256. Bewoners in de nabije omgeving worden vandaag per brief geïnformeerd.