Gemeente Amersfoort

P E R S B E R I C H T

dinsdag 16 september 2008

Directeur neemt afscheid van Gewest Eemland

Directeur/secretaris ing. P.J. van Wermeskerken neemt afscheid van Gewest Eemland. Hij maakt per 1 januari 2009 gebruikt van de FPU.

Van Wermeskerken kwam op 1 april 2001 in dienst bij het Gewest Eemland, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. Hij was verantwoordelijk voor de organisatie en droeg daarmee bij aan de kwaliteit en continuïteit van de gezamenlijke uitvoering van publieke taken en projecten.

Van Wermeskerken: "Ik ben blij dat de gemeenten ons waarderen voor de efficiënte en professionele manier waarop wij de afgelopen jaren onze producten aan burgers en bedrijven leveren."

Het Gewest Eemland bestaat uit een aantal onderdelen die gemeentelijke taken uitvoeren op het gebied van onder meer de Wet milieubeheer, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Drank- en horecawet. Verder is er een afdeling die de beleidsafstemming regelt tussen de gemeenten waar het regionale onderwerpen betreft.

Toekomst Gewest
De afgelopen periode is in het Dagelijks Bestuur van het Gewest gesproken over de toekomst van het Gewest. Afgesproken is om toe te werken naar een nieuwe organisatiestructuur, die met name is toegerust op groei: de ambitie voor de toekomst. Daartoe wordt een organisatie gevormd, waarmee de samenwerking tussen gemeenten op uitvoerend niveau verder wordt geprofessionaliseerd en uitgebreid. Ook andere dan de huidige gemeenten zullen aan de samenwerking kunnen gaan deel nemen. Later dit jaar komen deze plannen aan de orde in de gemeenteraden van de betrokken gemeenten.

Het Gewest is in januari 1969 opgericht ten behoeve van de behartiging van de belangen en een goede samenwerking tussen deelnemende gemeenten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort