Ingezonden persbericht


Persbericht Zaandam, 16 september 2008

Water Natuurlijk levert kandidatenlijst in bij Hollands Noorderkwartier

Zaandam - In november vinden verkiezingen plaats voor de waterschappen. Water Natuurlijk heeft vandaag de kandidatenlijst ingeleverd bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het bestuur van Water Natuurlijk heeft Lydia Snuif - Verweij uit Zaandam aangewezen als lijsttrekker.

Water Natuurlijk is een nieuwe, partijpolitiek onafhankelijke organisatie die in álle 26

waterschappen meedoet aan de verkiezingen. Voor Hollands Noorderkwartier wordt Water Natuurlijk gesteund door Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, de Provinciale Organisatie Sportvisserij en tal van andere organisaties.

Kandidatenlijst

De kandidaten van Water Natuurlijk voor Hollands Noorderkwartier zijn:


1. Lydia Snuif-Verweij, Zaandam 2. Hans van Os, Schoorl 3. Willem Rol, Markenbinnen 4. Karen Jonkers, Spierdijk 5. Sjaak van der Bliek, Zuid-Scharwoude 6. Jan Frens, Castricum 7. Ben Schrieken, Den Helder 8. Rutger Polder, Alkmaar 9. Frans Diederik, Schagen 10. Elsa Loosjes, Zaandam 11. Peter Hucik, Wormerveer 12. Rita Melk-Dijkhuizen , Koog aan de Zaan 13. Jan van den Broek, Wormer 14.Arie de Graaf, Broek op Langedijk 15. Jan Wentink, Spierdijk 16. Barbara van Beijma-van Dam, Monnickendam

Lijsttrekker

Lijsttrekker Lydia Snuif is opgeleid als ecoloog en is momenteel dagelijks bestuurslid bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij heeft zich op verschillende manieren ingezet voor natuur en landschap, zij was onder meer voorzitter van Kontakt Milieubeheer Zaanstreek. Lydia Snuif wil met Water Natuurlijk opkomen voor versterking van de kwaliteit van natuur en landschap in Noord-Holland. Gezond water vormt daarvoor de basis. Zij wil zich inzetten voor gezonde Hollandse poldersloten waar kinderen kikkervisjes kunnen vangen, een zodanig beheer van dijken en bermen dat ze fungeren als bloemrijke linten in het landschap, behoud van unieke veenweidegebieden, technisch hoogstaande zuivering van afvalwater. Kortom, dat iedereen meer kan genieten van de eigen woon-, werk- en leefomgeving.

Missie Water Natuurlijk

De missie van Water Natuurlijk luidt: werken aan gezond, veilig, schoon en betaalbaar water, met aandacht voor natuur en recreatie. Dat vraagt om een vernieuwend beleid, dat gericht is op de toekomst: tijdig inspelen op klimaatveranderingen, een hoge ambitie t.a.v. energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot, extra aandacht voor de waterkwaliteit en voldoende ruimte voor water. Het vraagt ook om zorgvuldigheid in de uitvoering en om serieus overleg met belanghebbenden en bewoners.

Water Natuurlijk heeft een open en maatschappelijk verantwoorde waterschapsorganisatie voor ogen. Sober, Doelmatig en Duurzaam zijn daarbij de trefwoorden.

Traditioneel zijn de economische belangen van landbouw en bedrijven sterk

vertegenwoordigd in de waterschappen. Met Water Natuurlijk wil Lydia Snuif de

stem van de burger laten horen. Natuurlijk en recreatief aantrekkelijk water is immers van

groot belang voor de eigen woon-, werk- en leefomgeving.


---