Gemeente Hoogeveen

16-9-2008

Partijen slaan handen ineen: verder met ontwikkeling stationsgebied Hoogeveen

De gemeente heeft overeenstemming bereikt met NS en ProRail over de aankoop van grond in het stationsgebied. Aan de overeenstemming ging een lange periode van intensief onderhandelen met diverse partijen in het stationsgebied vooraf. Er is ook overeenstemming bereikt over de bodemsanering van een groot gedeelte van het gebied, ook wel aangeduid als het spoorgat. Hierdoor is het nu mogelijk om het plan voor het kantorenpark verder te ontwikkelen.

Bouw tweede kantoorpand
De grond voor de kantoren is nu grotendeels bouwrijp. Na de bouw van het kantoorpand van de Gouden Gids wordt er deze maand begonnen met de bouw van een tweede kantoorbouw. Ontwikkelaar Berginvest realiseert in opdracht van Schelhaas Makelaardij de bouw van een nieuw kantoor in het stationsgebied. Het kantoor is ontworpen door FAME Architectuur en Stedenbouw uit Zwolle.

Officiële starthandeling
Wethouder Wietze van der Zwaag verricht de officiële starthandeling voor de eerste fase van het project op donderdag 18 september om 15.30 uur.

Bodemsanering spoorgat
Tegen het einde van het jaar begint de bodemsanering van het spoorgat. Na de sanering van het voormalig rangeerterrein en het terrein van de voormalige aluminiumfabriek is dit de laatste en grootste bodemsanering in het gebied. Hiermee komt eindelijk schot in een gebied dat lang werd geteisterd door tegenvallers en vertragingen. De goede samenwerking tussen gemeente, NS, Stichting Bodemsanering NS (SBNS), ProRail en de provincie Drenthe heeft hier in belangrijke mate aan bijgedragen. Waar aanvankelijk werd gedacht dat het spoorgat eigenlijk niet saneerbaar zou zijn, is het door de handen ineen te slaan uiteindelijk toch gelukt een vergaande sanering mogelijk te maken. In het eerste kwartaal van 2009 wordt naar verwachting begonnen met de bouw van een derde kantoorgebouw. Afzender: College van B&W