Gemeente Zwolle

Inzameling via blauwe container verloopt succesvol

Datum uitgave persbericht: 09/16/2008

Tot nu toe maken al meer dan 25.000 laagbouwwoningen in diverse delen van Zwolle gebruik van de papiercontainer die maandelijks wordt geleegd. Dit is een deelname van 93%. De uitbreiding van de inzameling via blauwe papiercontainers verloopt hiermee succesvol in Zwolle.

De komende maanden worden er nog enkele duizenden papiercontainers uitgezet waarmee het grootste gedeelte van Zwolle per 1 januari 2009 over is op deze manier van papier inzamelen. Betreffende bewoners krijgen van te voren persoonlijk bericht als er wijzigingen komen in de papierinzameling. Daarnaast wordt de nieuwe papierinzameling vermeld op de afvalwijzer van 2009 die in de eerste week van december wordt verspreid. Alleen in gebieden waar geen papiercontainers aan huis kunnen worden gehouden of de huisvuilwagen niet bij kan, blijft de inzameling vooralsnog op de oude manier plaatsvinden.

Voordelen van inzameling via blauwe papiercontainer

In 2007 werd gemeentebreed 60% van het oud papier gescheiden aangeleverd, terwijl de landelijke doelstelling 85% is. Met de papiercontainer wordt gezorgd voor een makkelijkere manier van inzamelen en een betere afvalscheiding en papierrecycling. Het papierafval wordt niet verbrand maar gerecycled tot nieuw papier. De papierhoeveelheid is in de gebieden waar er nu via papiercontainers wordt ingezameld bijna verdubbeld ten opzichte van de oude situatie. Het gescheiden aanleveren van papier is goed voor het milieu en biedt bewoners een ruime, droge voorziening om oud papier in te bewaren en weg te werpen. Daarnaast komt de papierinkomst ten goede de inzamelende papierverenigingen zoals de lokale scholen, kerken, scoutingclubs en verenigingen.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 16-09-2008 tot 15-10-2008