Politie Zeeland


---


Z-1824-2008 Man verdacht van betasting meisje (zie onderstaand persbericht
van vrijdag 12 september jl.
Zondag omstreeks 18.40 uur werd op het politiebureau in Terneuzen een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
De man kwam aangifte doen van diefstal van een fiets en bleek nog een openstaand vonnis te hebben. Hij werd aangehouden waarbij hij zich hevig verzette en een agente mishandelde. Na onderzoek en aan de hand van getuigenverklaringen wordt de man nu ook verdacht van het onzedelijk betasten van een 12-jarig meisje in de bus van Sas van Gent naar Terneuzen (zie onderstaand persbericht). De man, die is overgebracht naar Torentijd, is hierover intussen gehoord en het onderzoek loopt nog. Hij zal in de loop van de week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
---

Politie Zeeland zoekt getuigen van een onzedelijke betasting die plaatsvond vrijdag tussen 07.15 uur en 07.53 uur in Terneuzen in een bus.
Een 12 jarig meisje stapte om 07.15 uur in de bus in Sas van Gent naar Terneuzen. Bij de bushalte in Sluiskil stapte er een man in de bus die naast het meisje ging zitten en haar onzedelijk betaste. Bij de bushalte in Terneuzen is het meisje overgestapt naar een andere bus en is achterin gaan zitten. De man is haar gevolgd, is weer naast haar gaan zitten en heeft haar toen weer betast. Bij de bushalte bij de Zuidpolder in Terneuzen wilde het meisje uitstappen waarop de man haar tegenhield. Toen er een man en een vrouw de bus in kwamen en naar de achterkant van de bus liepen liet de man het meisje los. Het meisje is toen snel uitgestapt en zag dat de man ook uitstapte. Daarna is zij snel weggerend en opgevangen door een voorbijganger. Het signalement van de dader luidt als volgt:
Lange dunne man van ongeveer 40 jaar. De man droeg een zwart mutsje, een korte zwarte jas, een spijkerbroek en witte sportschoenen.
---


W-1825-2008 Winkeldiefstal, Arnemuiden
Dinsdag om 14.15 uur werd in een winkelpand in de Langstraat in Arnemuiden een 58-jarige vrouw uit Antwerpen aangehouden wegens winkeldiefstal.
De vrouw had een fles Martini en enkele flesjes bier gestolen.

W-1826-2008 Fotokast opengebroken in Vlissingen
In de nacht van maandag op dinsdag werd bij een winkelpand in de Lange Zelke in Vlissingen een fotokast, die zich aan de buitenkant van de winkel bevindt, opengebroken.
In deze kast worden negatieven gelegd, die 's nachts worden opgehaald terwijl ontwikkelde foto's worden teruggelegd. Uit de kast werden 13 mapjes met ontwikkelde foto's gestolen.

O-1827-2008 Hennepkwekerij ontmanteld
Op de Noordhoeksewegeling in Kapelle werd dinsdagochtend onder de vloer van een tuinhuisje een hennepkwekerij met 650 plantjes ontdekt en ontmanteld.
Door de gemeente werd de hele zaak ontruimd en afgevoerd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.





Politie Zeeland