Congresbundel werpt licht op de toekomst van de Europese Unie


'The Future of the European Union' verschijnt 16 september 2008 bij Sidestone Press

LEIDEN, 20080907 -- Op 16 september 2008 verschijnt bij Sidestone Press de congresbundel "The Future of the European Union. Different aspects of the EU as discussed during the SIB Leiden Conference 2007". Deze bundel wordt uitgegeven naar aanleiding van het congres The Future of the European Union dat in 2007 te Leiden gehouden werd. Diverse auteurs uit binnen- en buitenland, waaronder de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en voormalig minister van Financiën Onno Ruding, belichten in dit boek verschillende aspecten van de Europese Unie vanuit hun eigen achtergrond. Het boek bestaat uit zowel Nederlands- als Engelstalige bijdragen.

Het is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de huidige stand van zaken in de EU en de toekomst die de verschillende auteurs voor zich zien. De diversiteit van de bijdragen blijkt uit de uiteenlopende achtergronden van de auteurs. Onder hen bevinden zich Europese en Nederlandse politici, zoals minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen, maar ook academici, juristen en personen uit het bedrijfsleven. Zo behandelt de Leidse hoogleraar Europees en Economisch Recht Piet Slot de ontwikkeling van het mededingingsrecht en schrijft jurist Arwin Bos over "Europese regelzucht". Het concluderende artikel is van de hand van Sjerp van der Vaart, directeur van het Bureau Europees Parlement te Den Haag, en is getiteld "Er is weer een verhaal nodig bij Europa in de Nederlandse politiek".

Het congres The Future of the European Union werd georganiseerd door de Leidse afdeling van de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB). Ook het initiatief tot het publiceren van deze congresbundel lag bij studenten van deze vereniging, evenals de redactie ervan. Dit getuigt van een aanzienlijke betrokkenheid van Nederlandse jongeren bij het functioneren van de Europese Unie. Het uitgeven van het boek geschiedt in samenwerking met de academische uitgeverij Sidestone Press.


-Titel: The Future of the European Union. Different aspects of the EU as discussed during the SIB Leiden conference 2007
-Redactie: C.M. Stolte, T.M.D. Buruma, F.M. Smits, R.W. Runhardt
-Categorie: Politiek, Europa, Europese Unie
-ISBN: 978-90-8890-011-2
-Uitvoering: Softcover gelijmd
-Aantal blz: 100
-Druk: 1e druk
-Verschijnt: 16 september 2008
-Prijs: ¤ 24,95 (Incl. BTW, excl. verzendkosten)


Inhoudsopgave:
- Voorwoord
- M.J.M. Verhagen, `The Future of the European Union'
- H.O. Ruding, `The European Union 2005-2008: crisis, impasse or renewed progress?'
- A.W. Bos, `Europese Regelzucht'
- L. Siedentop, `Some Constitutional Reflections'
- E.H. Faber van der Meulen, `EU Energy Policy: The conflict between an internal liberalisation agenda and external security of supply'
- R.D. Praaning Prawira Adiningrat, `The Future of European Security'
- A.M.B. Chao, `De abnormaal lage inschrijving vanuit de positie van de publiekrechtelijke instelling'
- P.J. Slot, `De Ontwikkeling van het Mededingingsrecht in de EG en Nederland'
- S.P. van der Vaart, `Er is weer een verhaal nodig bij Europa in de Nederlandse politiek'

http://www.sidestone.nl





ingezonden persbericht