Universiteit van Amsterdam
Persbericht (onder embargo tot 16 september 2008)

Burgemeester Job Cohen reikt eerste City of Amsterdam Studiebeurs uit

De Amsterdam Business School, onderdeel van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UVA stimuleert een sterke wisselwerking tussen bedrijfsleven en samenleving. De Amsterdam Business School wil vooral de synergie benadrukken van haar sterke punten en die van de stad Amsterdam. Om de band tussen de stad Amsterdam en de Amsterdam Business School te versterken is de City of Amsterdam Studiebeurs opgericht.
Deze beurs met een waarde van E 25.000,-- zal overhandigd worden aan een nieuwe student(e) van de Amsterdam MBA die het verdiend heeft en die het ook nodig heeft. De Amsterdam MBA is een internationale masterstudie, wat blijkt uit de samenstelling van de klas, van het docentencorps en van het vakkenpakket. De MBA verzorgt kwalitatief hoogstaand bedrijfs- en managementonderwijs en bevordert leiderschapskwaliteiten. De MBA onderwijst onder andere het vak "Corporate Social Resposibility". Het MBA team vindt het belangrijk om hierin de daad bij het woord te voegen en verantwoordelijkheid te nemen in maatschappelijke betrokkenheid. Met de City of Amsterdam studiebeurs wordt de Amsterdam MBA toegankelijk voor iemand die het niet kan betalen, maar die wel de capaciteiten en ambitie heeft om de studie succesvol af te ronden. Het zal geen eenmalige actie worden. De MBA teamleden hebben besloten dat de uitreiking van de studiebeurs een jaarlijks terugkerend evenement zal worden. Ieder jaar vanaf nu zal een student of studente die in een slechte financiële situatie zit voldoende ondersteund worden om de studie met succes af te ronden. De MBA gaat binnenkort haar partners aanspreken om de uitreiking volgend jaar wederom mogelijk te maken.
Job Cohen, Burgemeester van Amsterdam en voormalig Staatssecretaris van Onderwijs en Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht, zal op dinsdag 16 september tijdens een feestelijk evenement bij de Amsterdam Business School de studiebeurs uitreiken.

Profiel winnaar studiebeurs:
Jeanne Nsengiyumva is een jongedame van 29 jaar oud en moeder van twee jonge kinderen. Ze werd geboren in Burundi in Centraal-Afrika, waar ze veel heeft moeten verduren gedurende de oorlog tussen Hutu's en Tutsi's. Haar ouders en enige broer werden in deze oorlog vermoord. Na een aanval door de Hutu's moest ze het land verlaten, aangezien de situatie niet veilig meer was. In Nederland probeert ze nu een bestaan op te bouwen voor haar en haar kinderen. Ze heeft een bachelor gedaan in Business Administration en heeft gewerkt als klantmanager bij een bank in Burundi. De Amsterdam MBA wil haar de kans geven om een MBA diploma te behalen waarmee ze een carrière kan starten en een bestaan kan opbouwen voor zichzelf en haar kinderen.

Datum : dinsdag 16 september 2008
Plaats : Spilia Zaal in het Agora restaurant,
Roetersstraat 11, 1018 WB Amsterdam
Tijd : 17.30 - 19.00 uur
Toegang : Uitsluitend op uitnodiging



Universiteit van Amsterdam