Gemeente Boxtel


Wmo - cliëntendagen Boxtel 2008

Ook dit jaar organiseert de gemeente Boxtel in samenwerking met de Wmo-adviesraad 2 Wmo-cliëntendagen, de eerste op dinsdag 16 september en de tweede op donderdag 18 september. Deze dagen zijn bedoeld voor alle gebruikers van Wmo - voorzieningen. De Wmo-cliënten hebben van de gemeente persoonlijk een uitnodiging in de bus ontvangen.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Wet Maatschappelijke Ondersteuning
Vanaf 1 januari 2007 geldt de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning, ofwel de Wmo. De gemeente vervult een belangrijke taak bij de uitvoering van deze wet. De voorzieningen voor gehandicapten werden al door de gemeente verstrekt. Door de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zijn er ook nieuwe taken voor de gemeente bijgekomen. Denk hierbij aan de hulp bij het huishouden. Hulp bij het huishouden is natuurlijk niet de enige voorziening die de gemeente verstrekt. Ook voorzieningen zoals o.a. een rolstoel, een scootmobiel, aanpassingen in een woning en collectief vervoer worden geïndiceerd en verstrekt door de gemeente. Uw mening wordt op prijs gesteld!
De Wmo moet op plaatselijk niveau worden uitgevoerd. Daarom zijn de gemeente en de Wmo-adviesraad erg benieuwd naar wat de gebruikers van Wmo-voorzieningen nu bezig houdt, wat u belangrijk vindt en wat de ervaringen zijn. Daarnaast vinden de organisatoren het belangrijk u te informeren over zaken die voor u van belang zijn. Als onafhankelijk orgaan wil de Wmo-adviesraad uw wensen en opmerkingen graag betrekken bij hun advisering aan het gemeentebestuur. U als Wmo-cliënt kunt kiezen of u de bijeenkomst op dinsdag 16 september bijwoont of die op donderdag 18 september.
Elke bijeenkomst begint om 11.00 uur in het gemeenschapshuis De Walnoot in het nieuwe Wijkvoorzieningencentrum aan Reginahof 1. De zaal is open vanaf 10.30 uur. Naast een kopje koffie of thee wordt er op zo?n dag ook gezorgd voor een lunch. Zo is er voldoende tijd om naar u te luisteren en van u te horen wat u bezighoudt. Programma
Het programma voor de Wmo-cliëntendag ziet er als volgt uit:
10.30 uur - 11.00 uur ontvangst met koffie
11.00 uur - 11.15 uur opening door wethouder G. Wouters
11.15 uur - 11.30 uur uitleg over de positie van de Wmo-adviesraad Boxtel door
de heer drs. J. Horbach
11.30 uur - 12.15 uur uitleg over indicatiestelling door CIZ en Loket WegWijs
12.15 uur - 12.30 uur ruimte voor vragen en invulling van de dag na de lunch
12.30 uur - 13.15 uur lunch
13.15 uur - 14.15 uur tafeldiscussie in groepen van + 10 personen over diverse Wmo-onderwerpen
14.15 uur - 15.00 uur afsluiting van de dag door de heer drs. J. HorbachAanmelden
U kunt zich tot 10 september aanmelden voor de Wmo- cliëntendag. Maak daarvoor gebruik van het antwoordkaartje dat u bij de brief van de gemeente heeft ontvangen. Vergeet daarbij niet om aan te geven op welke dag u komt.

04-09-2008


Gemeente Boxtel
Burgerzaken is vandaag open
van 9:00 tot 19:00 uur.
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl