Universiteit van Amsterdam

Persaankondiging (onder embargo tot 16 september 2008)

Vluchteling ontvangt 25.000 euro voor MBA-opleiding UvA

Burgemeester Cohen reikt eerste City of Amsterdam Scholarship uit

Burgemeester van Amsterdam Job Cohen reikt op 16 september a.s. de eerste City of Amsterdam Scholarship uit. Deze studiebeurs ter waarde van E 25.000 geeft iemand die zonder financiële steun niet zou kunnen studeren, toegang tot de Amsterdam MBA, een bedrijfskundig masterprogramma. De aankomende MBA-student is gekozen uit een aantal door het UAF, Stichting voor Vluchteling-Studenten, voorgeselecteerde kandidaten. Bij de toekenning wordt - naast de behoefte aan financiële ondersteuning - nadrukkelijk gekeken naar de capaciteiten en ambities om het intensieve masterprogramma met succes af te ronden. Ook de toegevoegde waarde van de opleiding bij het maken van een volgende carrièrestap is een belangrijk selectiecriterium.

De Amsterdam MBA is een bedrijfskundig masterprogramma aan de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam en is bedoeld voor (aankomende) managers met enige werkervaring. De Amsterdam Business School wil met de City of Amsterdam Scholarship bijdragen aan de wisselwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven, samenleving, en in het bijzonder de stad Amsterdam. De studiebeurs zal jaarlijks uitgereikt worden en geeft in Nederland wonende vluchtelingen de kans om via de MBA-opleiding hun leven verder op te bouwen en hun carrière een impuls te geven

Het UAF maakt niet alleen een voorselectie van geschikte kandidaten; de stichting draagt ook in financiële zin bij aan de studiebeurs.