PvdA Utrecht

Wisseling van de wacht

Frauke van Iperen treedt terug als fractievoorzitter van de PvdA-Utrecht. Gilbert Isabella is maandagavond in de fractievergadering unaniem gekozen tot haar opvolger.

De fractie vindt het jammer, maar ook een moedige beslissing en respecteert haar keuze. Frauke blijft in de gemeenteraad. Zij gaat zich inhoudelijk inzetten op de thema's binnen de commissie Stad en Ruimte.

Frauke over haar beslissing: "De fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij in Utrecht heeft een grote verantwoordelijkheid. Het is een mooie maar ook zware en intensieve functie waar ik de afgelopen jaren vol voor ben gegaan. Intensieve en leerzame jaren. Nu is het tijd voor verandering en ruimte voor mijn privé-leven en werk. Ik blijf voor de PvdA in de gemeenteraad. Ik word 'gewoon' raadslid. Dat ben ik eigenlijk nog nooit geweest en daar heb ik bijzonder veel zin in."

De nieuwe fractievoorzitter is geen onbekende in de raad. Gilbert Isabella heeft de afgelopen periode veel ervaring opgedaan in zijn rol als vice-voorzitter van de gemeenteraad, zijn sporen verdiend als presidiumvoorzitter en zich o.a. ook nog hard gemaakt voor de nieuwe werkwijze waar de raad nu mee aan de slag is gegaan. Hij zal zich nu vooral op het fractievoorzitterschap gaan richten.

Gilbert: "Ik heb bijzonder veel respect en waardering voor de inzet van Frauke. Zij heeft de fractie de afgelopen periode goed geleid en is een duidelijk gezicht geweest voor onze partij in Utrecht. Onze prettige samenwerking zullen wij zeker voortzetten."