Gemeente Maassluis

Workshop Fondsenwerving voor vrijwilligersorganisaties in Maassluis

Het vrijwilligerssteunpunt Maassluis organiseert dit najaar 2008 een workshop Fondsenwerving. Alle vrijwilligersorganisaties in Maassluis kunnen gratis deelnemen en direct een bedrag verdienen. Deze workshop van twee avonden met een tussenperiode van zeven weken, is bedoeld om het vrijwilligerswerk in Maassluis te ondersteunen.

Tijdens de eerste bijeenkomst op woensdagavond 17 september kijkt een deskundige samen met de deelnemers naar de mogelijkheden voor sponsoring en fondsenwerving en naar eventuele andere mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Ook vertellen medewerkers van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Rabobank Westland, Maasdelta Maassluis en het Sociaal Cultureel fonds Maassluis over hun werkwijze en mogelijkheden om een aanvraag voor fondsenwerving bij hen in te dienen. Vervolgens kunnen de deelnemers als praktijkopdracht een aanvraag voor een financiële bijdrage indienen bij één of meerdere van de meewerkende fondsen.

Deze aanvragen worden tijdens de tweede bijeenkomst op woensdagavond 5 november besproken en direct horen de deelnemers of hun aanvraag wordt gehonoreerd. De fondsen beoordelen de aanvragen volgens de gebruikelijke criteria. De gehonoreerde bedragen worden uitgekeerd voor de beschreven doeleinden.

Voordelen

Meedoen met de workshop biedt de organisatie diverse voordelen, zoals:
* ontvangen van informatie over fondsenwerving in het algemeen en de gebruikelijke criteria van de deelnemende fondsen in het bijzonder;

* kennismaken met de deelnemende fondsen en vragen kunnen stellen;
* ontvangen van een persoonlijke terugkoppeling op de financiële aanvraag;

* direct verdienen van een financiële bijdrage.

Aanmelden
Aanmelden voor deze gratis workshop kan via de website van het vrijwilligerssteunpunt: www.zoekvrijwilligerswerk.nu of telefonisch via Chris van der Weijde: 010 5931556. Per vrijwilligersorganisatie worden maximaal twee deelnemers ingeschreven. Wie zich inschrijft, moet beide avonden aanwezig kunnen zijn.